Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelenen oda ve borsa seçimleri için bekleyiş sürerken, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Zeki Yöndem iş dünyasını bir araya getirdi. Ramada Otel’de İzmir’de İzmir Medya Platformu üyeleri ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Yöndem, “Önümüzde yaklaşık 6 aylık bir süreç olmasına rağmen çalışmayı, alanda olmayı sürdüreceğim. İzmir Ticaret Odası’na şeffaf pencereler açmak, odamızı oda üyeleriyle birlikte yönetmek adına bu yola çıktık. Bu seçimlerde en güçlü silahım bana güvenen insanlardır. Onların güvenini ve desteğini boşa çıkarmamak için sonuna kadar çalışmayı sürdüreceğim” dedi.

İzmir Ticaret Odası’nda uzun yıllar boyunca devam eden başkanlığın artık bir korku imparatorluğuna dönüştüğünü söyleyen Yöndem, “Oda üyeleriyle bir araya geldiğimizde, maalesef çalışmalarımıza katılmaktan korktuklarını gördük. İZTO’da bir korku imparatorluğu kurulmuş durumda. Artık bu devrin sona ermesi gerekiyor. İZTO başkanlığına seçilmem durumunda 2 dönem kuralı getireceğimin ve her zaman gençlerin önünü açacağımın sözünü veriyorum” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası’nın, üyelik aidatlarını ödemeyen üyelere yönelik haciz işlemi başlatmasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Yöndem, “İzmir Ticaret Odası, tüm üyelerin odasıdır ve üyelerine fayda sağlamalıdır. Ortada aidatını ödeyemeyecek duruma gelmiş, iflasın eşiğinde bir üye varsa ona bir darbe de oda vurmamalı. Oda üyesine destek olmalı. Oda üyelerimiz bizlere güvenir ve başkanlık makamını emanet ederse, bu uygulamaya son vereceğiz. Düşen üyelerimize bir darbe de biz vurmak yerine, onların koluna girip yerden kaldırmaya, tekrar ticaret hayatına kazandırmaya çalışacağız” dedi.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, Yöndem’in tek aday olarak öne çıkmasının cesurca bir hareket olduğunu belirterek “Bugün de bizlerle bir araya gelerek projelerini ve fikirlerini açık yüreklilikle paylaşan sayın Yöndem’e teşekkür ediyor, kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi