CHP’li Arslan, ‘kolay gelsin, tadilat tamirat yapıyorsunuz, dükkânı güzelleştiriyorsunuz, bu tadilat size hayırlı uğurlu gelir inşallah’ dilekleriyle seslendiği esnafın, ‘yok Vekilim ne tadilat tamiratı, ne dükkanı güzelleştirmesi, elektrik parasını ödeyemiyoruz, onun için klima çalıştıramıyoruz. Bizde duvarı yıkıp cam açıyoruz.’ sözlerine karşı, şaşkınlığını gizleyemedi. Milletvekili Arslan, acı bir tebessümle, ‘siz ekonomik düşünmüşsünüz’ diyebildi.

KLİMA YERİNE CAMDAN HAVA ALACAĞIZ”

‘Gerçekten klima yüzünden mi, daha doğrusu elektrik faturası yüzünden mi duvarı yıkıp cam yapıyorsunuz, ciddi misiniz?’ diye vurgulayan CHP’li Arslan, esnafa, elektrik faturasının kaç TL geldiğini sordu. ‘2 bin 500 TL’ diye yanıt veren esnafa, ‘siz burada ne kazanıyorsunuz’ diye karşılık veren CHP’li Arslan’ın sözleri için esnaf şöyle devam etti:

“Kazancımız elektriğe gidiyor. Vekilim 10 yıldır hiç böyle bir fikrimiz olmadı. Ama gelen zamlarla nefes alamaz olduk, bizde düşündük klima yerine cam açalım. Müşterilerimiz camdan serinlesin, hava alsın.  O yüzden duvarı yıkıyoruz. Biz 8 kardeşiz babam ve 3 kardeş buradan ekmek yiyoruz. Başka çaremiz yok.” Diye konuştu.

Esnafın içinde bulunduğu sıkıntılara karşı CHP’li Arslan ‘enerjide dışa bağımlı olunca fiyatlar kontrol edilemiyor, hepsini birlikte aşacağız, düzelteceğiz, moralinizi bozmayın, tüm sorunlar için çözümlerimiz hazır.’ sözleri ile veda etti.

DAHA FAZLA DUVAR YIKILMADAN SEÇİM YAPILMALI

Batman’da sürdürdükleri saha çalışmaları kapsamında, Gercüş ilçesinde ziyaret ettiği berber dükkânında karşılaştığı ilginç diyalog için Arslan, ‘yaşanan ekonomik krize esnaf kendince çare üretip, ayakta kalmaya, nefes almaya hatta yaşamaya çalışıyor. Bu durum, halkımızın iktidardan umudunu kestiğini bütün çıplaklığı ile göstermektedir. İktidar daha fazla duvar yıkmadan derhal seçim sandığını halkın önüne koymalıdır. Her şeye çare üreten bu halk, sandıkta da bu özelliğini en iyi şekilde gösterecektir. Biz tüm sorunları halkımızla birlikte çözeceğiz.’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi