Dolar, altın, gümüşteki son durumları paylaşarak sözlerine başlayan Şahin, borsadan 1 milyar dolar civarı para geldiğini ancak bunun geldiği gibi gittiğini belirtti. Şahin, "Bu para giderek azalmaya başladı. Bu da iyi bir şey değil" dedi.
 

Reformlarla ilgili de konuşan Şahin, "Bu konularla ilgili belirli bir şey yok. Yeni bir şey kuracaksınız. Geçmişte Avrupa'nın kabul ettiği İMF'nin başlattığı dönemdeki hukukta yapılan gelişmeler ele alınacak. Demek ki o zamanki hukukumuz, demokrasimiz iyimiş. Hiç oyalamayin o zamanki görüşleri getirin uygulamaya koyun. Yeni bir şey varsa da bunun üzerine ekleyin" ifadelerini kullandı. Şahin, reform yapma isteğinde bir samimiyetsizlik gördüklerini kaydetti. 

10-11 Aralık'ta gerçekleşecek olan Avrupa Birliği toplantısından bir yaptırım çıkmasını ön gördüğünü dile getiren Ekonomist Şahin, "Bir karar alınacaksa bu tarihten birkaç gün önce piyasalarda spekülasyonlar geçer. Sanki o toplantıda başımıza taş yagacak algısı oluşuyor. Bu durumu kullanıyorlar çünkü" ifadelerini kullandı. Şahin, bitcoine de dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

BU RAKAMLARLA GEÇİM ZOR

Katar tartışmalarına da değinen Şahin, "Parayı Katar mı gönderdi yoksa Katar üzerinden İngiltere mi buna bakmak lazım. Trump ne demişti 'Ekonominizi batırırım' Bu zihinyetlere bakmak lazım. Bu rakamların hiçbirinin saklanması gerekir. Borsada pay düştü bunların hepsine açıklık getirmek lazım. Katar bir iki gün daha konuşulur unutulur. Bunlar çok geniş platformlarda konuşulması gereken konular. Çaykur fabrikası, tank palet fabrikası gibi konular" diye konuştu.

Asgari ücreti yapılacak zammın enflasyona göre belirleneceğini, enflasyonun yüzde 14 olduğunu söyleyen Şahin, 2 bin 700 gibi bir rakam çıkabileceğini dile getirdi. Şahin bu rakamlarla milletin geçiminin çok zor olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi