Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2019 Orta Vadeli Programı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sene öngörülemeyen bir şeyin olmaması durumunda enflasyonun yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşeceğini, 2017'de enflasyon hedefinin yüzde 6,5, 2018'de ise yüzde 5 olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceklerini belirten Yıldırım, tam zamanlı eğitim modeline geçileciğini söyledi.

Yıldırım, "Bu sene de büyümeye devam ediyoruz. Dünya ortalamasının 2 katı büyümeyi gerçekleştirdi. Bu büyüme bizim asla beklediğimiz hedeflediğimiz bir büyüme değil. Küresel olumsuzluklar bizi de etkiliyor. 2017-2019 arası dönemde büyüme oranını artıracağız. Çünkü 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla giderken büyüme rakamlarınız da yüksek olmalı. Büyüme rakamları yüzde 5'in altında olmayacak. Orta Vadeli Programa göre 2017 yılında ekonomi yüzde 4,4 büyüyecek" dedi.

"2017'DE ENFLASYON HEDEFİNİN YÜZDE 6,5 OLMASINI BEKLİYORUZ"

Başbakan Binali Yıldırım, "Orta vadeli programın 5 temel amacı var. Bunlardan en önemlisi istikrar, hem siyasi hem ekonomik istikrar... Milletimizin desteği olduktan sonra istikrarı sürdürmek bizim görevimiz. Demek ki istikrar olunca kapsayıcı bir büyümeyi de karşılayacağız. Herkesin yaptığı işi yaparsanız oradan fazla bir şey öğrenemezsiniz. Uzay, havacılık, savunma sanayi, ilaç sektörlerinde yerlileşme ve millileşme adımlarını atabiliriz. Uzay araştırmalarında da çalışmalar yapacağız. İkinci temel amacımız enflasyonu düşürmek. Bu sene öngörülemeyen bir şeyin olmaması durumunda enflasyonun yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşeceğini, 2017'de enflasyon hedefinin yüzde 6,5, 2018'de ise yüzde 5 olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"İKİLİ ÖĞRETİME SON VERECEĞİZ, TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ"

Yıldırım, "İkili öğretime son verileceğiz. 2019'a kadar ikili öğretime son vereceğiz, tekli eğitime geçeceğiz. Öğrenciler yarım gün yerine tam gün okuyacaklar. Ayrıca öğrencilere 5. yıldan itibaren yabancı dil eğitimi zorunlu olacak. Okul öncesi eğitim de zorunlu hale gelecek" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi