İzmir’de Bülent Delican gibi aktif bir siyasetçinin hükümeti temsil etmesi nedeniyle şanslı olduklarını belirten birlik yöneticileri, Ege'de ihracat potansiyeli yüksek alanlarda ilgili bakanlıklarla entegrasyon konusunda Delican'ın kendilerine destek vereceklerine inandıklarını söyledi.  

Sektör temsilcilerini dikkatle dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ‘Öncelikle İzmir için iyi bir vizyon belirlenmesi gerekiyor. İzmir yerel hizmetler hususunda olması gereken noktanın çok daha gerisinde ama buna rağmen gelişme potansiyeli de çok yüksek bir il. Bunda sizlerin payı büyük. Biz ihracatçılarımızdan sanayicimizden yatırımlarına devam etmelerini ve İzmir’in geleceğine güvenmelerini istiyoruz. Hükümetimiz, İzmir için gerekli tüm destekleri yaratıyor. Yeni yapılacak olan Çandarlı limanının Çiğli – Aliağa – Çandarlı otoyolu projesi de bunun en güzel örneklerinden biri. Bu proje sayesinde ihracatçılarımızın hem ulaşım giderleri maliyet olarak düşecek hem de vakit tasarrufu sağlanmış olacak. Yine İstanbul - İzmir otoyolu bitirilince, iki kent arasındaki karayolu ulaşım süresi 2 saat 50 dakikaya düşecek bu da Türkiye’nin öncü iki şehir arasındaki ticaret hacmini arttıracak. AK Parti hükümetlerinin iktidara geldiği 2002 yılında 4.6 milyar dolar düzeyinde olan ülkemiz tarım ve gıda ürünleri ihracatı, sağlanan destekler ve

uygulanan politikalar sayesinde geçtiğimiz 12 – 13 yılda yaklaşık 5 kat artmış 2014 yılında 22.5 milyar dolar, 2015 yılında ise 20.8 milyar dolara kadar ulaşmıştır’ dedi.

Yıldırım ismi İzmir için bir kazanç

İzmir'in icraatçı bakan olarak benimsediği ve inandığı Binali Yıldırım gibi bir ismin yeniden İzmir’den milletvekili olması kentimiz için büyük bir kazançtır diyen Delican sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu için İzmir’in çok ayrıcalıklı bir yeri var. Bu şehri insan unsuru, ticari hayatı, kentsel dönüşümü, sosyal ve kültürel hayatı ile bir bütün olarak hakettiği noktaya taşımak hedefindeler. Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir temsiliyeti ve bakanlığı da Başbakan'ımızın bu kente ne kadar çok önem verdiğini göstermektedir.’

İzmirli'nin sorunlarını hızlı çözmek boynumuzun borcudur

Partisi’nin 2023 hedefleri kapsamında, İzmir Alsancak limanının 500 milyar dolar ihracat hedefi olması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Delican, ‘Dolayısıyla Alsancak limanı şu anki yapısıyla bu hedefi kaldıramayacak bir kapasitede. Limana ilave olarak konteyner limanlarının fazlalaştırılması ve yeniden projelendirilmesi ihtiyacının hâsıl olduğu açıkça görülmektedir. Alsancak Limanı, Egeli ihracatçıların hedefine ulaşmasında önemli bir noktadadır. Burada ihracatçılarımız için bize düşen görev Sayın Başbakanımıza ve ilgili bakanlarımıza daha kısa sürede sorunların aktarımı ve çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamaktır’ dedi.

2023 hedefleri için...

İhracat birlikleri temsilcileri adına söz alan Genel Sekreter Cumhur İşbırakmaz, ‘'500 milyar dolar olarak öngörülen ve hükümetimizce de onaylanan 2023 yılı ihracat strateji belgesinde de tarım ürünleri için öngörülen ihracat hedefi 40 milyar dolardır. Bu hedefe ulaşılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların ve paydaşların bir arada aynı hedefe yönelik olarak çalışması gerekmektedir'' diye konuştu. Özellikle tarım ürünleri ihracatında; çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, çam fıstığı, zeytin ve zeytinyağı, tütün, pamuk, narenciye ürünleri, kiraz, şeftali, kestane, taze üzüm, çilek, defneyaprağı ve kekik gibi zirai ürünlerle birlikte su ürünleri, kanatlı mamuller ve işlenmiş tarım ürünleri ile İzmir ve Ege'nin ülkemiz ihracatında önemli pay sahibi olduğunu hatırlatan İşbırakmaz; '' Tüm alt sektörlerimizin kendilerine has konu ve sorunları bulunmakta, bu konuların Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman ve Su İşleri, Gümrük ve Ticaret gibi ilgili bakanlıklarımıza ve taşra teşkilatlarına aktarılmasında ayrıca sorunlara anında çözüm bulunmasında il başkanlığımızın desteklerini bekliyoruz. Vereceğiniz bu destek, yüzbinlerce üretici ve işletme çalışanına kuvvet katacaktır. Bu anlamda Başbakanlık ofisinin açılması bizim için çok sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca Tarım Bakanlığı’nın son dönemde kat ettiği adımlar ve uygulamaları da adeta ayakta alkışlıyor, destekliyoruz. ''dedi.

AK Parti’den Egeli ihracatçılara ÖZBALCI dopingi

Toplantıda Egeli İhracatçılara müjdeli haber veren Delican, AK Parti İzmir İl Başkanlığımızda Egeli İhracatçılar Masası oluşturuyoruz ve koordinasyonuna da yine sizin sektörünüzün içerisinden gelen birisini, Ali Sorgun Özbalcı’yı görevlendiriyoruz. Artık Egeli İhracatçılarla birebir dirsek teması halinde olup problemlerinin çözülmesi noktasında bilhassa oluşturulacak yeni masa ile ihracatçıların Ankara’ya gitmeden İzmir’de sorunlarını çözümlemelerine destek olacağız’ dedi.

Editör: Haber Merkezi