Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20'nin iş dünyasındaki yansıması Business 20 (B20) açılışı için Çin'e giden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, e- ticarette Türkiye ile Çin arasında işbirliğini üst noktaya taşıyacak, İzmir ve Ege Bölgesi'ne önemli fırsat yaratacak işbirliği anlaşmasına imza attı. Çin temaslarına Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy'u ziyaret ederek başladıklarını ve Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ın katılımı ile gerçekleşen B20 açılışına katıldıklarını kaydeden Yorgancılar, “Çin temaslarımıza Eylül 2016 da G20 zirvesine ev sahipliği yapacak Zhejiang Eyaletinin başkenti Hangzou ziyareti ile devam ettik. Burada bir dizi görüşmede Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında e-ticaretin geliştirilmesi ve e- ipek yolu'nun hayata geçirilmesi amacıyla Hangzhou şehrinde yer alan Qiantang E-Commerce Intelligence Park'ta temaslarda bulunduk. İki ülke arasında olası işbirliği alanlarını belirleyerek Türkiye ile Çin arasında ortak e-ticaret bölgeleri kurulması konusunda görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Hangzou temaslarında Zheiang CCPIT Başkan yardımcısı Xu Yong, Zhejiang Eyaleti Ekonomi ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu başkanı Chen Haijiang Yiwu şehri Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Wang Birong'in yanı sıra AliBaba, Geely Otomotiv şirketi, Zhejiang Turizm Group ve Zhejiang Ulaştırma ve Mühendislik İnşaat şirketi temsilcilerinin de hazır bulunduğunu kaydeden Yorgancılar, “Bu temaslarımızda Türkiye ekonomisi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası çalışmalarını anlattım. B/G20 2106'nın gerçekleştirileceği Hangzhou şehri ile İzmir arasında ikili ticaret ve yatırım alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları vurguladım" dedi.

Verimli geçen temasların ardından Hangzou Eyalet Vali Yardımcısı Liang Liming ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun şahitliğinde EBSO ile Zhejiang CCPIT arasında işbirliği protokolüne imza attıklarını kaydetden EBSO Başkanı Yorgancılar, “E- ticaretin sınır ötesi gelişip büyümesi Kobilerimizin geleceği açısından çok önemli. EBSO ile Zhejiang CCPIT arasında imzalanan işbirliği anlaşması e- ticarette uygulanan başarılı modeli Türkiye'de de gerçekleştirmemize ve Kobilerimize yeni fırsat kapıları açılmasına zemin oluşturacak" dedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi