Kemalpaşa Ramada Otel'de yapılan KESİAD Perşembe Toplantıları'nın bu ayki organizasyonunun açılışında konuşan Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, "İşsizlik 2016 yılını rekorla tamamladı. Kasım'da yüzde 12.1 iken, aralık'ta 12.7'ye çıktı. Biz sanaciler olarak bu işsizlik rakamlarını minimuma çekmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bizlere düşen görev devletin açıkladığı istihdam seferberliğine imkanları artırarak katılmaktır. Devlet çok önemli teşvikleri ve destekleri peşpeşe açıklamaktadır. Bunları çok iyi takip edip fırsata çevirmemiz gerekiyor. Bunlardan biri de yüzde 80 devlet desteği ile e-ticaret. 2017 yılı ihracat seferberliği yılı ilan edildi. Bu seferberlikte hep birlikte yol almalıyız" dedi. 
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da  "Ekonomiye Küresel ve Ulusal Bakış" başlığı altında sanayici ve işadamlarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'nin ihracatının yüzde 92'sini sanayi ürünlerinin oluşturdğuna dikkat çeken Yorgancılar sunumunda özetle şu görüşlere yer verdi: 
"Kilo başına ihracatımız 1.3 dolar. Bunun başlıca nedeni ise eğitim. Bizler ne yazık ki,  Ar-Ge yapmıyoruz. Eğitim sistemimizin yeniden ele alınması gerekiyor. Genç nüfusumuz var ama eğitimsiz. Bu nedenle genç nüfus avantaj mı, dezavantaj mı taştışılır. Sanaciler olarak hedefimiz Dünyada her evde bir Türk Malı olmalı. Bunun için de çok iyi araştırma yapmalıyız. Türkiye'nin geleceği e-ticarette. Bu konuda pilot uygulama Çinlilerle birlikte Kayseri'de başladı. Hedefe ulaştığı taktirde bütün ülkeye yayılacak."

Editör: Haber Merkezi