Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Müsteşarı Cenap Aşçı'yı makamlarında ziyaret etti. EBSO heyetinin Ankara mesaisinde ilk durağı Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar sanayiciler olarak konulara ülke meselesi olarak baktıklarını, ardından kent ve bölge konusunu gündeme getirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Terör konusu her şeyin önüne geçti. Ancak, Türkiye'nin mutlaka büyüme trendinde olması, sürdürülebilir büyümeyi yakalaması gerekiyor" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, önümüzdeki 4 yıl boyunca herhangi bir seçim olmadığını belirterek Hükümetin bu süreyi en iyi biçimde değerlendirme isteğiyle reform çalışması içinde olduğunu ifade etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaretinde sürdürülebilir büyümenin önemine değinen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, hızlı bir reform sürecinin ardından kişi başı gelirin 10 bin 500 dolarlara kadar yükseldiğini ancak şu anda bir duraklama yaşandığını ifade ederek, “Başbakanımızın gündeme getirdiği yapısal dönüşüm programını sonuna kadar destekliyoruz. Bu konu ile ilgili düzenlemelerin zaman yitirmeden hayata geçirilmesi yerinde olacaktır" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Türkiye'de istikrarın pekiştiği ve siyasi belirsizliklerin kalktığı döneme girildiğine dikkati çekti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ekonomideki olumlu tablonun artarak devam edeceği bir döneme girildiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 1 Kasım sonrası ortaya çıkan istikrar ortamının ekonomiye olumlu yansımalarının görülmeye başlandığını ifade etti. Tüfenkçi, “Daralan dünya pazarında kaliteli ve zamanında teslimle rekabetçiliğimizi sürdürebiliriz. Bu konuda çalışmaya devam ediyoruz. Örneğin, gümrüklerdeki zaman kaybını azaltmak maliyetleri en aza indirmek istiyoruz. İhracatta zaman kaybını önlemek adına belge sayısını azaltmak için bakanlık olarak otomasyona büyük önem veriyoruz. Bir sene içinde bu işlemleri bitirerek siz girişimcileri, sanayicileri, ihracatçıları rahatlatmak istiyoruz" diye konuştu.

EBSO heyeti görüştükleri bakanlara, Terörle mücadele, Sanayinin nitelikli eleman eksiği, Yurtdışı pazarlarda etkinlik sağlayacak düzenlemeler, Teşviklerde ilçe ve sektörel bazın esas alınması, Katı atık bedellerine standart getirilmesi, Kapasite raporlarında yeni düzenleme ihtiyacı, İhtisas gümrüklerine duyulan ihtiyaç, Perakende Ticaret Kurulu'nda sanayi odası temsilcisine yer verilmesi ve Geri dönüşüm tesislerinin yer tahsisi başlıklarıyla sunum yaptı.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi