Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç ev sahipliğinde Kaya İzmir Thermal & Convention'da gerçekleştirilen yemeğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemal Dereli, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ve 300'e yakın davetli katıldı. Günün anlamına ilişkin konuşma yapan Kaptan Kılıç, Dünya Gümrük Günü'nün her sene farklı bir temayla kutlandığını, 2016 kutlamalarının “Dijital Gümrükler: Gittikçe Artan Katılım" temasıyla organize edildiğini dile getirdi.

Ege Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Zafer Yıldırımlı'nın da gümrük günü ile ilgili konuşmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak konuştu. Toprak, “Ülkemiz hedeflerini 2023 diye diye koymuşsa, 2050, 2071 gibi hedefleri var ise ve bu hedeflere varmak için üretim ve üretimi de dış ticaret şeklinde döviz kazandırıcı ve onunla iç piyasadaki dinamiklere hareket getirici noktasında bir hedefi için gayret ediyorsak, o zaman bu sistemin en önemli sac ayakları burada. Üretimi, isdihdamı ve döviz kazanımını ve ülkemizi güçlü kılıcı tüm unsurları yapabilmektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü personeli ile İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği mensuplarından oluşan Şef Erkan Aydın yönetimindeki 35 kişilik Türk müziği korosu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'nden örnekler sundu.


Mehmet KURT / İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi