Dün 8,0021'e kadar çekilen dolar/TL, daha sonra 8,20’lere kadar yükselmiş, Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanmasının ardından gece yarısı 8,05'lerde kadar çekilmişti. Kur bu sabah 8,30'un üzerinde işlem görüyor.

Türk lirası dün yaşanan yüzde 5 değer kazancının ardından yeni güne yükselişle başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Berat Albayrak'ın yerine Cumhurbaşkanı kararı ile Lütfi Elvan getirildi.

Güne yükselişle başlayan dolar/TL yüzde 4 yükselişle 8,38 seviyesine kadar çıktı. Kur ardından 8,31 seviyesine çekildi. Euro/TL de dünkü sert düşüş sonrası bu sabah 9,92 seviyesine kadar yükseldi ve 9,83 seviyesinde.

Dünya’dan Hüseyin Koyuncuoğlu’nun haberine göre, analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağı görüşünde. Bazı uzmanlar 8,10 üzerinde kalındığı sürece tekrar geçtiğimiz haftanın ortalamalarına geri dönüş yaşanacağı ve PPK'ya kadar piyasanın beklemede olacağı görüşünde.

8,40 üzerinde görünümün TL açısından negatif olduğunu kaydeden bazı analistler, kurun hareketinde dolar endeksinin hareketinin belirleyici olacağını söylüyor.

Dolar/TL'de 13 Eylül 2018'deki yüzde 8'lik düşüşün ardından en yüksek oranlı gerileme 9 Kasım Pazartesi günü yaşanmış oldu. TL'de yaşanan yüze 5'in üzerindeki değer artışı 2018 üçüncü çeyrekten beri en büyük yükselişi olurken, hareketin en büyük bölümünün yabancı yatırımcıların işlemlerinden gerçekleştiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi