Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz 2016 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, konuya ilişkin genelgenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından imzalandığı ve ilgili kurumlara gönderildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Ramazan Bayramı tatilini dokuz güne çıkaran karar, turizm sektörünü umutlandırdı. Kararı yerinde bulduklarını belirten ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kötü bir dönem geçen turizm sektörü için kararın ümit verici olduğunu söyledi. Sektörün bayram tatilinin uzatılmasına ilişkin talebinin dikkate alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Mehmet İşler, "Belki bu şekilde dış pazardaki kaybımızın bir bölümünü iç pazardaki turizm hareketliliğiyle karşılayabiliriz" dedi. İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"Ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan turizm sektörü zor bir dönem yaşıyor. Dokuz günlük tatilin sektörümüze soluk aldıracağını umuyoruz. Tesislerimizde doluluk oranı şu anda yüzde 40'lar dolayında. Bu oranın Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100'lere çıkmasını umuyoruz. Vatandaşlarımızı erken rezervasyonla indirimli kampanyalardan, kaliteli tesislerimizden yararlanmaya çağırıyoruz."

Turizm ve sektörel istihdam destekleri kapsamının İzmirli ve Egeli turizmcileri de kapsayacak şekilde genişletilmesi taleplerini yineleyen ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Dokuz günlük tatil, tesislerimizin zor şartlara direncini ve rekabet gücünü arttıracak. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda yurt dışından büyük rağbet gören kaliteli tesislerimizden yararlanma ve daha ekonomik koşullarda tatil yapma imkanına kavuşacak. İnanıyoruz ki bu karar hem vatandaşa hem de tesislerimize iyi gelecek. Herkesi birbirinden kaliteli tesislerimizde tatil yapmaya çağırıyoruz" dedi.



İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi