Genel Başkan Nezaket Atasoy; "Uluslararası iş Dünyası Çerçevesinde ticari, sanayi veya tarım sektörün de yapılacak iş anlaşmalarını gerçekleştirmek ve ülkemize yabancı yatırımcı kazandırmakla beraber ülke ekonomisine katkıda bulunmak, iş insanlarımızın yurtdışında yatırım yapabilmesine olanak sağlayacak anlaşmaları gerçekleştirmek için kurulan Konfederasyon katılımlarla büyümeye devam ediyor.

Kuruluşumuzun amaçlarından biri de ,Ulusal ve uluslararasında işkadınları ve iş adamlarının eşit şartlar altında rekabetlerini dengeleyerek, yatırımlarına önünü açmaktır. Sayın Köktaş’ın iş dünyasında ismine sürekli rastlamaktaydık. Kendisinin Mali Müşavirlik yanında, Mali Bilirkişilik ve Sivil Toplum çalışmalarını uzun zamandır izliyorduk. Bunun yanında tarım için yaptığı çalışmalar, Medya ve Tarım üstüne kurduğu işletmeler yönetim kurulumuzun dikkatini çekti.

Kendisinin Konfederasyonumuza katılımından memnunuz.

Asya ve Avrupa’da ki tarım çalışmalarını birlikte yürüteceğiz. Köktaş’a yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Köktaş ise: " Ben de ULUSKON ailesine katılmaktan çok mutluyum. ULUSKON’u birkaç yıldır takip ediyorum. Bu teklif bana geldiğin de çok gurur duydum, Gübre işin de hedefim, Asya ve Afrika Ülkelerine Ürettiğimiz gübrelerimizi İhraç edip, hem ülkemize ticari anlamda destek olmak, hem de istihdamı arttırmak.

Sayın Başkan Atasoy ile yaptığımız istişarelerde birlikte başarılı işlere imza atacağımızdan eminim. Tarımda İstihdam sayısında, özellikle son 10 yılda düzenli ve ciddi bir düşüş söz konusu. 2008’de 1 milyon 127 bin olan çiftçi sayısı 2021’de  600 bine kadar düştü. Bu veriler, kayıtlı çiftçi sayısında 2008’den bu yana 541 bin 600 azalma anlamına geliyor. Bu da yüzde 48'lik düşüşe karşılık geliyor. Tarım Ülkesi olan Türkiye’de bu durum içimizi acıtıyor diye düşündük Genel Başkanımla. Sayın Atasoy çiftçi kadınlarımız için İlk projemizi yakında açıklayacak" ifadelerini kullandı.