BETÜL UZUN / İZ GAZETE - BİR süredir eylemlerine devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanları, birçok üniversite hastanesinin de ortak problemi olan ek ücretlendirmede uğradıkları haksızlığı dile getirmeyi sürdürüyorlar.

Son olarak; "Patronların Ensesindeyiz" adlı twitter hesabı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü'den savunma talep eden bir metin yayınladı. Metinde şu ifadeler yer aldı:

"26.06.2020 tarihinde çalışma yerinizde bulunmadığınız, Akp ve Mhp ilçe örgütleriyle Balçova Cumhuriyet Meydanı'nda ortak eyleme katıldığınız tespit edilmiştir. Görevli olduğunuz alanda bulunmamanız hususundaki savunmanızı ivedi olarak tarafımıza iletmenizi rica ederiz."

NE OLMUŞTU?

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarının eylemleri sırasında, görev yerlerini terk ettiğini söyleyen, DEÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Semih Küçükgüçlü, sağlık emekçilerinden savunma talep etmişti. Daha sonra başhekimin aralarında AKP ve MHP'li ilçe başkanları ile birlikte açıklama yapması ise tepki toplamıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da duruma sessiz kalmayarak tepki göstermişti.

Editör: Haber Merkezi