Yatırım ve projelerini “Yerelde kalkınma” hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında yine önemli projelere imza attı. Büyükşehir, geride bıraktığımız yıl boyunca 2 milyar 140 milyon liralık yatırım harcamasının yanında, ilçe belediyelerinin projelerine de 27 milyon liralık maddi destek sağladı. ESHOT, İZSU ve şirketlerin yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir’in 2017 yılı toplam yatırım tutarı 2 milyar 650 milyon liraya yükseldi.

Kentlinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kamulaştırma çalışmalarından altyapıya, tramvaydan metro yatırımlarına, tarihin korunması ve kentsel dönüşümden önemli çevre tesislerine kadar yüzlerce projeyi yaşama geçirdi. Büyükşehir, aynı dönemde bir çok yatırımın da startını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT, İZSU ve belediye şirketlerinin yatırımlarıyla birlikte, 2004–2017 yılları arasında kentte 14 milyar 883 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımların 10 milyar 306 milyon liralık kısmı Büyükşehir tarafından yapılırken, İZSU 2 milyar 810 milyon, ESHOT 573 milyon, İZDENİZ, İZULAŞ, İZBETON şirketleri ise 894 milyon liralık yatırım yaptı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal derecelendirme notunu 2017 yılında bir kez daha onayladı.

Editör: Haber Merkezi