2017 yılının bütçesinin sunulduğu Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarını tamamladı. CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Musa Çam, Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak verdikleri tam 10 önergenin reddedildiğini açıkladı.

Bütçe biterken bir kez daha AKP hükümetinin vatandaşın cebini düşünmediğini anladıklarını dile getiren CHP’li Çam, kırmızı kart yiyen önergelerinin çiftçiden, asgari ücretliye, öğretmen ve polisin özlük haklarından muhtarların sosyal güvenliğine, engellilere bazı indirimlerden emeklilikte yaşa takılanlara, Cem evleri ve diğer ibadethanelerin bina giderlerinin karşılanmasına kadar tüm toplumu ilgilendiren ve toplumun kanayan yarası olan sorunları içerdiğini ifade etti.

HER KESİMİ İLGİLENDİREN AMA RED YİYEN 10 ÖNERGE

Çam, reddedilen önergeleri şöyle sıraladı: “Kölelik düzeni taşeron sisteminin kaldırılması, çiftçilerin kullandıkları motorinde ÖTV ve KDV'nin kaldırılması, elektrik faturalarındaki TRT ve kayıp kaçak bedelinin vatandaştan alınmaması, emeklilikte yaşa takılanların emekli hakkı kazanmaları, muhtarların sosyal güvenlik primlerinin bütçeden ödenmesi, asgari ücretin vergi dışı bırakılması, Cem evlerinin ve diğer ibadethanelerin bina giderlerinin bütçeden karşılanması, öğretmenlerin ve emniyet mensuplarının göstergelerinin 3000’den 3600’ya çıkarılması, engelli vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgaz indiriminden faydalanması önergelerimiz AKP tarafından RED edilmiştir!”

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN ATILAN ÇIĞLIĞA KULAK TIKADILAR!

AKP hükümetinin plansızca bir bütçe daha hazırladığını dile getiren Çam, “Ekonominin çöktüğü, doların fırladığı, çalışanın cebine giren paranın her geçen gün eridiği bu ortamda vatandaşın devletten beklentilerine, bize iletilen sorunlara arkadaşlarımızla birlikte kafa yorarak hazırladığımız ve Plan ve Bütçe boyunca sunduğumuz önergelerin hiç biri kabul edilmedi. Vatandaşın cebini düşünmeyen hükümet, o cepleri düşünen bizleri de engelliyor. Yaptığımız çalışmalar kuru bir muhalefet çalışması gibi algılanıyor. Bunların hepsi bu ülkenin dört bir tarafından seslerini duyurmaya çalışan emekçi yurttaşlarımızın çığlığıdır. Onlar ısrarla bu çığlığa kulak tıkadı, tıkıyor. Biz iktidara bunu anlattıkça anlamamazlıktan geliyorlar. Gün gelecek, vatandaş da sizi anlamayacak, sadece meydanlardan attığınız yalanları anlayacak! Biz mücadelemize parlamentoda devam edeceğiz. Bu çığlıkları Genel Kurula taşıyacağız” diye açıklama yaptı. 

Editör: Haber Merkezi