İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) geleneksel çarşamba toplantılarının eylül ayı konuğu İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ve ekibi oldu. Toplantıda, İZSİAD üyelerine, 'Vergi borçlarının 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun' kapsamında bilgiler verildi.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan toplantıya, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, ekibi ve derneğin üyeleri katıldı. Toplantının önemine değinen Başkan Küçükkurt, "Hepimizin bir şekilde, SSK ile maliyeyle bir şekilde ilişkiliyiz. Bu anlamda bu toplantının bizlere fayda sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. 2 Ekim'de İZSİAD olarak yine aynı yerde tavla turnuvası düzenleyeceklerini ve elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ayakkabı ve mont alacaklarını da hatırlattı. İZSİAD'ın her yıl yaklaşık 10 bin çocuğu giydirdiğini hatırlatan Başkan Küçükkurt, etkinliğe destek verilmesini istedi.
Sanayicilerin Türkiye'nin kahramanı olduğunu söyleyen Rıfat Engin ise, "Ülkelerin kalkınması için sanayinin önemini biliyoruz. Biraz önce sayın Başkan ile, 'Af oluyor ama düzgün mükelleflere indirim olmuyor. Biz af istemiyoruz' diye bir sohbet geçti aramızda. Daha önce affın Türkiye'nin gündemin kalktığını söylemiştik. Ancak malumunuz bu yaz uzun ve can sıkıcı geçti. Bu ülkenin evlatları olarak bedeller ödedik. Hükümetimiz de bu bedeller için halkımız nefes alsın ve piyasadaki durgunluğu gidermek için 6736 sayılı kanunu çıkarttı. Ayrıca bu kanun bir başlangıç olacak ve düzenli olarak vergisini ödeyenlere vergi indirimi de sağlanacak diye ümit ediyorum. 6736 sayılı kanun Türkiye Cumhuriyeti'nin vergi affı kanunları içinde en kapsamlı olanlarından bir tanesidir. Kanunumuz diğer kurumlara ilişkin alacaklar hariç olmak üzere vergi işlemlerine ilişkin 6 bölümden oluşuyor. Bu bölümlerin detaylarını arkadaşlarımız sunumda anlatacak. Kayıt dışı ekonomiyi maalesef sıfıra indiremedik, belgesiz işlemler yapılabiliyor, Bugüne kadar belgesiz işlem yapan varsa, bu belgelerin gerçek hale getirme kayıt altına alma imkanı sağlıyor bu kanun. Milli ekonomimizi güçlendirmek için yurt dışında bulunan ya da yurt içinde bulunup da kayıt dışında olan malların kayıt altına alınması için ülkemize getirdiğinizde herhangi bir vergi ödememe hakkı doğdu" diye konuştu. Konuşmaların ardından İzmir Vergi Dairesi Özel Büro Müdürü Emine Çetin kanunla ilgili detayları anlattı. Çetin, mükelleflerin www.gib.gov.tr internet adresinden de detaylı bilgiler alıp borç sorgulaması yapılabileceğini söyledi.
Toplantı sonunda Başkan Küçükkurt, İl Müdürü Engin'e plaket verip teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi