Bostanlı Esnaf Sanayici İş Adamları Başkanı olan İpek, başvuru yaptıklarını ve bu adın İş İnsanları olarak değişmesini istediklerini söyledi. BESİAD’ın 20’nci yılına girdiğini anlatan İpek, “Sıkıntılarla kurulmuş bir dernek. Eskiler de anlatıyor 2002 yılında büyük bir sel felaketi olmuştu. Derelerin taşması ile beraber Bostanlı’da büyük bir hasar meydana geldi. Bu durumla ilgili birçok başvuru yapıldı, sigorta şirketleri sıkıntı yarattı. O zaman birçok esnafın sıkıntı yaşadığı bir dönem olmuş ve esnaflar bu oluşumu kuruyor. Kötü günde kurulmuş ama kötü gün dostudur BESİAD. Tabela derneği değildir. Yıllardır insanların sıkıntısına koşar. Başı sıkışan derneğimize başvuran insan olsun yeterli” dedi.

ELAZIĞ’A YARDIM

Projeleri anlatan İpek’in konuşmasından kesitler şu şekilde, “Bu dönemde yaşadığımız en büyük sıkıntı pandemi oldu. Gurur duyduğumuz projelerden biri çocuklar için kırtasiye masrafını üstlenebilmek, bunu Milli Eğitim ile paylaşınca bize iki pilot okul seçtiler. O okullarımızda 100’e yakın çanta hazırladık. BESİAD Yönetim Kurulu olarak gittik bunu ellerimizle verdik. Çocukların yüzlerindeki mutluluğu görünce biz de çok mutlu olduk.

“Belediyemizle konuştuk, balıkçı parkımız var. O parkta Ramazan Eğlencesi gibi değişik ne yapabilir dedik. Bir yaz konseri gerçekleştirdik. Ardından lokma döküldü. Belediyemiz kahve ikramını yemeği üstlendi. Gelen yaşlı amcalar teyzeler çok mutlu olduklarını ve tekrarını istediklerini söylediler. Bostanlımızda yeni işler açılıyor. Onlara destek olmaya çalışıyoruz. Esnaf ziyaretlerimiz ayda 3 gün oluyor. Ben olmasam bile bir komisyon kurduk. O komisyon gidiyor. BESİAD sanatta da var. Ocak ayında çok güzel bir konser yaptık. Elazığ’daki depremle ilgili kampanya başlattık. Tam 40 koliyi BESİAD olarak hazırladık. Kaymakamlığa teslim ettik ve bizim adımıza oraya ulaştırdık”

EĞİTİME DESTEK

Karşıyaka Kızılay ile konuştuk, kan sıkıntısı olabileceğini söylemişlerdi. Biz BESİAD olarak her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Hep birlikte gidip kan verdik. Esnafına sahip çıkan alışverişini yerelden yap kampanyasına destek verdik. Bunu derken büyük alışveriş merkezlerine karşıyız anlamı yok. Ben esnafın sıkıntısını biliyorum, insanlar yanına çalıştıklarına maaş veriyor, sigorta yapıyor. Bu çok önemli bir şey. Aslında bizim özümüz esnaftır. Esnafımıza sahip çıkmamız lazım. Esnaftan alışveriş yapma olayını insanlara tekrar kazandırmak istiyoruz. Eğitime destek veriyoruz. Bir dershane ile anlaşma yatık üyelerimize özel indirim yaptık”

“Bir Baba Hindi Mustafa Abimiz vardır Karşıyaka’da, kendisinin çarşının hemen girişinde bir heykeli vardır. Hayattayken değerini bilmemiz gerektiğini düşünürüm insanların. Mustafa Abi rahatsızdı, maskelerimizi taktık yönetim kurulu olarak evine gittik. Evde birçok eksiği, sıkıntısı olduğunu gördük. Boya badana ile yola çıktık, koltuğu değiştirdik, yatak bazalar değişti. Bu konularda birçok yerden destek aldık. Yemek ve temizlik için anlaştık belediyelerle ve kişilerle. İmece usulü bir yardım oldu. Kimseden talep etmedik olay büyüyüp güzel bir yere geldi”

‘BAZI HAFTALAR SİFTAH YAPMADIK’

Pandemi sürecinin ilk döneminin esnaf açısından çok sıkıntılı geçtiğini kaydeden İpek, “Birçok esnafımız kiracı. İş yapamazsa esnaf kirasını ödeyemez. Biz bazı haftalar siftah yapmadık desek yeridir. İnşallah bundan sonra dükkanlar kapanmaz temennimiz var ama sağlık tabi ki daha önemli. Bazı esnaflarla konuşunca zor ayakta durduklarını ve bir daha aynı şeyler yaşanırsa batabileceğini söyleyen esnaflar var. Devletten bu durumda stopajın durdurulması istenir. Zaten esnafın üstünde bir ton sıkıntı var. Söyledikçe dağ oluyor. Belli bir çarkı olan insan o işi yapamazsa bitiyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah daha kötü bir tablo olmaz” dedi.

Stat konusuna da değinen İpek, “Karşıyaka’da kesinlikle o stadın olmasını istiyoruz. Cemil Başkanın da çok uğraştığını biliyorum. Taraftar artık ‘Yapılsın da nasıl oluyorsa olsun’ noktasına geldi. Herkesin istediği de bu. Bu kapsamda biz de katkı koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi