İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir Limanı'nda uzun bir aradan sonra gemi görmek bizim için moral oldu" dedi.

Bahama bayraklı 15 bin 271 grostonluk MV Voyager adlı gemi, dün (perşembe) gece saat 23.00 sıralarında İzmir Alsancak Limanı'na demirledi. Gemiyle gelen yolcuların ayakbastı ücretleri, kişi başı 1 dolar olarak İzmir Ticaret Odası tarafından ödendi. Avusturalya, Kanada, Almanya, Fransa, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Portekiz, ABD gibi değişik ülkelerden gelen yolcular, sabah gemiden çıkarak şehir merkezini gezdi. Ayrıca, iki otobüs Urla, iki otobüs Bergama için hareket etti.
Son olarak 18 Eylül 2015'te Eegean Experience şirketine ait Aegean Odysey gemisinin İzmir'de konakladığını hatırlatan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demitaş, "İzmir Limanı'na bu yıl sadece yaz aylarında Türk yolcuların Yunan adalarına çıkış yaptığı Celestyal gemisi gelmişti. Bir yıl aradan sonra ilk kez bir gemi gece İzmir Limanı'nda konakladı. 326 yolcusu olan küçük ölçekli bir gemi olsa da, yine de burada görmek bir moral. Yunanistan'daki grev nedeniyle İstanbul'a gelerek yolcu değişimi için ülkemizde operasyon yaptırmaları da önemli. Bu kruvaziyer şirketleri açısından da güzel bir örnek olacaktır. Yolcular hem şehir merkezini hem de Bergama ve Urla gibi alternatif turizm akslarını da görmek istemişler. Eğer stabil ortam sağlanırsa daha fazla gemiyi İzmir Alsancak Limanı'nda göreceğimizi düşünüyoruz. 2016 yılı sonuna kadar gelen yabancı gemi olursa onların da ayakbastı ücretlerini ödeyeceğiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi