Corona virüs tedbirleri kapsamında normalleşme öncesi otobüslerde yüzde 50 yolcu kısıtlaması uygulanıyordu. Yasakların kalkmasıyla bu sınırlama da sona erdi.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 2

Yolcular, yan koltuk sınırlamasının kalkmasıyla bilet fiyatlarının düşmediğini, fiyatlarda artış yaşandığını belirtirken, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan fiyat artışının olmadığını kaydetti.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 3

"BİLET FİYATLARI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"

Bursa'ya giden Mahmut Mumcu, "1 Temmuz itibariyle yasaklar kalktı. Ancak otobüs bilet fiyatları olduğu yerde duruyor. Otobüsler normal seyrine geçmesine rağmen fiyatlar hala yüksek. Biz fiyatların düşmesini bekliyorduk" dedi.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 4

180 liraya Hatay'a gitmek için bilet aldığını belirten Bülent Kışlıoğlu ise "Otobüsler de ikili koltukta tekli oturma sistemi kalkmasına rağmen ben yine de tekli koltuk tercih ettim. Hala risk olduğunu düşünüyorum. Bilet fiyatları ise hala aynı hatta gün geçtikçe artıyor diyebilirim" diye konuştu.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 5

"2 SAATLİK YERE KİŞİ BAŞI 100 LİRA PARA VERİYORUZ"

Tekli koltuk tercih ettiğini söyleyen Pakize Yücel, "Normalleşme öncesi bilet fiyatları zaten yüksekti ancak bugün itibariyle neden bilet fiyatları düşmedi. Risk bizim için devam ediyor. Aile bile olsak tekli koltuk tercih ettik. Fiyatların düşmesini beklerken arttığını gördük. Trakya'ya gidiyorum 2 saatlik yere kişi başı 100 lira para veriyoruz" dedi.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 6

Bilet fiyatlarında artış olmasından dert yanan Mehmet Duman ise "Tek koltuk tercih ediyorum. Ancak bilet fiyatları gün geçtikçe artıyor. Şu an 120 liraya Bolu'ya bilet aldım.  Ancak biletçi bayramda 200 lira olacağını söylüyor" dedi.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 7

"ÇOĞU FİRMAMIZDA 2+1 KOLTUKLAR VAR"

Otobüs firmalarının yüzde yüz kapasite ile çalışmaktan memnun olduğunu söyleyen Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, "1 Temmuz itibariyle otobüsler yüzde yüz kapasite sistemine geçti. Bizim çoğu firmamızda 2+1 koltuklar var. Vatandaşlarımız tek koltuklu otobüsleri tercih edebilir. Ya da yolcu daha da rahat etmek isterse iki bilet alabilir" diye konuştu.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 8

"BUGÜN FİYATLAR NE İSE BAYRAMDA DA BİLET FİYATLARI O OLACAK"

Vatandaşların belirttiği gibi bir fiyat artışının olmadığı söyleyen Özcan, "Biz kafamıza göre zam yapamayız. Herhangi bir firma kafasına göre fiyat belirlerse o firmaya ceza kesilir. Bizim uyguladığımız fiyatlar bakanlık tarafından belirleniyor. Özellikle şu an bayram geliyor. Bugün fiyatlar ne ise bayramda da bilet fiyatları o olacak" dedi.

Bayram öncesi otogarda yüksek fiyat tartışması - 9

(DHA)

Editör: Haber Merkezi