İşçilerin üyesi olduğu Genel İş İzmir 5 Nolu Şube, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.Bayram öncesi yarım maaşlarını ve ikramiyelerini alamayan Karşıyaka Belediyesi işçileri bir an önce ödeme yapılmasını istedi.

Eylemde, 'İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok', 'İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız' ve 'Kent AŞ İşçisi Köle Değildir' sloganları atılırken açıklamaya şubede örgütlü belediyelerden işçiler ve belediyedeki kamu emekçileri arasında örgütlü Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube yöneticileri de katıldı.

Basına açıklamada bulunan Şube Başkanı Ali Haydar Kara, tek istediklerinin alınterlerinin karşılığını zamanında almak olduğunu belirterek işçilerin aileleri mutlu bir bayram geçirmek istediğini ifade etti. İşçilerin çocuklarının bayram ihtiyacını karşılayamamış olmasının içlerini acıttığını da ekleyen Kara "Bırakının kurban kesmeyi bırakınız çocuklarımıza tatlı yedirmeyi çocuklarına bayramda ekmek bile alamayan emekçinin bayramda sevgi ile hizmet üretmesi mümkün değildir. Kalıcı iş barışı için maaşlarımızı bayramdan önce istiyoruz" dedi

İşçi maaşlarının ülkeyi yönetenlerden kaynaklı yüzde 25 eridiğini de hatırlatan Kara şunları söyledi "Yoksullaştık bunun üzerine birde zamanında alınmayan maaşlar sonucunda ailelerimiz mağdur olmakta. Bizler 5 yıldızlı otellerde tatil yapan insanlar değiliz. Aldığımız maaşlar bankalarda var olan kredi borçlarımıza, kredi kartlarımıza ve hayatımızı idam ettirecek harcamalarımıza zor yetmektedir".

BELEDİYE BAŞKANI: SEBEBİ EKONOMİK KRİZ

Eyleme Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın katılması ise dikkat çekti. Eylem sonrası basına açıklamada bulunan Akpınar, işçi alacaklarının eksik yatmasının sebebinin ekonomik kriz olduğunu vurguladı ve eylemin hükümete yönelik yapılması gerektiğini belirtti. Akpınar, konuşması sırasında slogan atılmasına da sinirlendi. Akpınar, bir belediye işçisinin 'Kent A.Ş. İşçisi Köle Değildir' sloganını atmasına da tepki gösterdi.

''EYLEME KATILIM İÇİN İZİN YOK''

Öte yandan belediye basının eylem boyunca çekim yaptığı da görülürken işçiler, kendilerini şirketten kendilerine eyleme katılım için izin olmadığını  dair mesaj atıldığını söyledi. Ayrıca belediye şirketi Karşıyaka Personel A.Ş bünyesindeki işçilerin de benzer sorunu yaşadığı öğrenildi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi