Cengiz Aldemir/ANKARA - Bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 30 Ağustos Zafer Bayramının Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde kazanılan bir zafer olduğunu belirterek, “Atatürk bu cumhuriyeti bize emanet etmiştir. Biz bu sevda ile büyüdük. Bizim yüreğimizden 5 şeyin sevgisini asla söküp alamazlar. Bir yaşadığımız kentimize, ülkemize, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve Atatürk’e aşkla bağlıyızdır. Bu iktidar 83 milyon insanın yüreğinden Atatürk sevdasını nasıl söküp atacaksınız? diye soruyorum. Bu iktidarın neyi amaçladığı belli. Bunlar ne yerli ne milli. Milli olsalar Zafer Bayramı’nı yasaklamazlardı” eleştirisinde bulundu.

İŞSİZLİK YÜZDE 20’LERDE

Türkiye’de işsizlik rakamlarının yüzde 20’lere ulaştığını, sadece İzmir’de 300 bin işsizin, 120 bininin üniversite mezunu olduğunu hatırlatan Bayır, “Bunun nedenlerinden biri her şeyin ithal edilmesi, ülkede üretimin yapılmamasından dolayı tüketim toplumu haline getirilmesidir. Ülkeye yeni fabrikalar yapılması için sanayicinin önünün açılması ve yabancı sermayeyi ürkütmemek gerekiyor. İşsizliğin çoğalmasının temel nedenlerinden birisi de bu. Aç ve işsiz bu insanlar bunların hesabını sandıkta mutlaka soracaktır. Öğretmenler, öğrenciler, üretici, köylü, çiftçi, iş adamı, esnaf ve sanayici mutsuz. Türkiye’de hayatından memnun olan yüzde ikilik bir kesim var. Onlar da AKP’ye taşeronluk yapan müteahhitler ve onların yandaşları mutlu” değerlendirmesinde bulundu.

HALK İÇİN SORDUM “SIR” DEDİLER

Her seçim öncesi aslı olmayan müjdeler veren iktidarın son doğalgaz müjdesinin de bir gündem değiştirme hamlesi olduğunu vurgulayan Bayır, bir milletvekili olarak Kalkınma Bankasının iki enerji firmasına toplam 24 milyon 335 bin euro kredi verildiğini Bakan Albayrak’a sorduğunu, Albayrak’ın bu konunun “banka sırrı” olduğunu ileri sürerek yanıtlamaktan kaçtığını vurguladı. Bayır, “Bunların denetlenmesi lazım. Aksi takdirde bu bankaları batırırsınız. Bu krediler ve her şey yandaşa verildiği için bugün ekonomi batmış durumda” eleştirisinde bulundu.

KASIMPAŞA TAVIRLI SÖYLEMLER…

Türkiye’nin ekonomide geldiği noktanın çok kötü olduğunun altını çizen Bayır, iktidarın beton ekonomisini çok sevdiğini ve buradan rant elde ettiğini vurguladı. Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kasımpaşa tavırlı dış politik söylemlerinin yerli sanayiciyi kötü duruma soktuğunu ve ekonomiye zarar verdiği eleştirisinde bulunan Bayır, “Siz gördünüz mü, bakkalın müşterisini azarladığını? Bu ticarettir ve tatlı dille hitap edeceksiniz karşınızdakine. Bizde öyle değil; her şeyi kendi biliyor, asıyor, kesiyor. Böyle devlet adamlılığı olmaz. Toplum bunun farkına vardı. Geçtiğimiz yerel seçimlerin sonucu da bunu gösteriyor. Tek adam kendini kapatmış ve bunları göremiyor. Halkın isyanını görmüyor. Görse de azarlıyor herkesi” yorumunda bulundu.

HALK İKTİDARI GÖNDERECEK

Eğitim sisteminin bozulmasının sanayi sektöründe de etkilediğini belirten CHP’li Bayır, bunları gören halkın uyandığını, tek adam yönetimini göndereceğini ve millet ittifakının iktidara geleceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi