Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nda (BASİFED) Başkan değişikliği gerçekleşti. Seda Kaya Ösen’in başka alanlarda çalışmalarına ağırlık verme kararı almasından sonra BASİFED’de bundan sonra 2021 yılında yapılacak olan genel kurula kadar başkanlık görevini aynı zamanda İZSİAD Başkanı da olan Hasan Küçükkurt sürdürecek.

BASİFED’de 3 yıla yakın bir süre görev yaptığını ve iş insanlarını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirten Ösen, bundan sonraki dönemde hayatın başka alanlarındaki çalışmalara ağırlık vermek istediği için görevden ayrıldığını söyledi. BASİFED’in hayata geçirdiği projelerle iş insanlarına yol gösterdiğini dile getiren Ösen, “BASİFED’de uzun yıllar birlikte çalıştığımız Hasan Küçükkurt’a görevimi gönül rahatlığı ile devrettim. Sivil toplum kuruluşlarında çalışkan ve özverili bir şekilde hizmet veren Hasan Küçükkurt’un BASİFED başkanlığı görevini de en iyi şekilde yerine getireceğinden hiç şüphem yok” dedi

KÜÇÜKKURT: “SORUMLULUĞUM DAHA DA ARTTI”

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin kendisine daha çok sorumluluk yüklediğini belirten Hasan Küçükkurt ise, bu görevde çıtayı daha da yükselterek iş insanlarına hizmet vermeye çalışacağını söyledi. Seda Kaya Ösen’in BASİFED’de yaptığı çalışmalarla güzel izler bıraktığını anlatan Küçükkurt, “Ösen bundan sonraki dönemde de alacağı her görevi başarı ile yerine getirecektir. Kendisine BASİFED’deki çalışmalarından sonra çok teşekkür ediyorum. Kendisi BASİFED’de çıtayı oldukça yükseltti. Ben de daha çok çalışarak bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışacağım. Yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

HASAN KÜÇÜKKURT KİMDİR?

Konya Ereğli'de 1962 yılında doğan Hasan Küçükkurt, Bortar Yemek ve Catering firmasının yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Turizm, hayvancılık, işgüvenliği ve zeytinyağı sektörlerinde de faaliyet gösteren Küçükkurt, BORSAFE firmasının da yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Küçükkurt, son 3 dönemde İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) yönetim kurulu üyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis üyesi de olan Küçükkurt, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı üyeliğinin yanı sıra Ege Bölgesi Konyalılar Derneği ile Kobider yönetim kurulu üyeliği de yaptı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) danışma kurulu, Bornova İşadamları Derneği üyeliği ve Ege Yemek Sanayi Derneği'nde yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Küçükkurt, Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu’nda başkan yardımcılığı yaparken, 2015 yılından bu yana da Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nda (TÜRKONFED) yönetim kurulu üyeliği görevine devam ediyor. BASİFED’de de uzun dönemdir yönetim kurulunda görev alan Küçükkurt, başkan vekilliği görevinin ardından BASİFED’in Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Küçükkurt, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Editör: Haber Merkezi