CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) ile olan protokol feshi kararının peşini bırakmıyor. Balbay, ‘Bakanlığın açıklaması tıpkı ilk açıklamalarında olduğu gibi içi boş “İzmir’e hizmet ibadettir” sözlerine benziyor’ dedi.

Balbay Kuş Cenneti'ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bütün Akdeniz havzasında flamingoların konakladığı 3 yer var. Biri Türkiye’de. Gerçek anlamda buraya yapılacak yanlış bir müdahale kuşları ürkütebilir ve bölgeyi cehenneme çevirebilir. Bakanlığın açıklamasını dikkatle okudum. İçinde aktif, etkili, daha iyi, daha güzel gibi sözcüklerden başka somut bir şey yok. Onun için bakanlığı daha gerçekçi açıklama yapmaya davet ediyorum. Bakanlık Kuş Cennetine hangi kaynakla hangi projeleri uygulayacak bilmek istiyoruz.”

 Geçtiğimiz hafta sonunu Kuş Cenneti'ne ayıran Balbay gözlemlerini şöyle paylaştı:

Kuş Cenneti sahasında araçla gidilebilecek alanda yarım tur attığınızda 20 km yol kat etmeniz gerekiyor. Yılkı atları sulak çayırda otlarken tepelerinden ördekler geçiyor. 300’den fazla kuş türü yılın değişik mevsimlerinde burayı mesken tutuyor. Sembol haline gelen flamingolar dans eder gibi uçarak sığ sulara konarken, pelikanlar biz de varız diyor. Başta İzmirliler olmak üzere herkesi bu cennete sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tür yerleri görmeden, nefes almadan hissedemezsiniz

Editör: Haber Merkezi