Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'in, çağdaş, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret merkezi olduğunu, üretim ve ticaret hacmine rağmen kentin AKP hükümetlerinden hak ettiği yatırım ve desteği alamadığını söyledi.

Balbay, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergeleri ile Maliye Bakanı Naci Ağbal'a 2002 - 2016 yılları arasında İzmir'den tahsil edilen vergi miktarının her yıl için ayrı ayrı ne kadar olduğunu, buna karşılık aynı yıllar için İzmir'e gerçekleştirilen kamu yatırımlarının da miktarlarını sordu. Ayrıca aynı yıllarda İzmir için yatırım planlarına alınan projelerin açıklanmasını isteyen Balbay, görüşülen bütçede İzmir için hangi yatırımların programa alındığını, projelerin neler olduğunu, başlama ve bitiş sürelerini ve maliyetlerini sordu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına da bakanlıkları ve bağlı kurum ve kuruluşları tarafından İzmir ve İlçelerini kapsayan yatırımlarını ve projelerini soran Balbay, bu projelerin neler olduğunu, hangi tarihte yatırım programına alındığını, maliyetlerini ve projelerin hizmete ne zaman açıldıklarını ya da açılacaklarını sordu.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi