Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir televizyon programında yeni ekonomi modeline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Bu yılın sonuna 12 milyar dolar ve aşağısında cari açıkla gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllık 12 milyar dolar açık ya da fazla vermesinin artık bir problem olmadığı bir döneme girdik. Bunu salgın döneminde çok net bir şekilde gördüğümüz için artık bu modelden geri adım atmıyoruz" diyen Nebati, Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanmasından sonra döviz kurunda yaşanan ani düşüşten en çok küçük yatırıcımların zarar ettiğini belirtti.

Nebati, şunları söyledi:

"Dövizdeki köpükten yanan küçük yatırımcı oldu.  Kur korumalı TL mevduatına geçiş sabah itibarıyla 10 milyar liraydı, öğleden sonra bu katlanarak gitti."

MEMURA VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve emekli maaşlarına yapılması beklenen zam oranına ilişkin de konuşan Nebati, şunları söyledi:
"Memurumuzu bugüne kadar koruduk bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Memurlarımıza ek artışlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar. Üreticiye çok önemli destekler sağlıyoruz. Sabit gelirlilerin hakkını koruyan tedbirleri alacağız. Emeklilerimiz için de arkadaşlarımız çalışıyor. Emeklilerimizi memnun edecek bir çalışma olacağına ilişkin benim de kanaatim çok yüksek "

KRT TV
 

Editör: Haber Merkezi