EGİAD - Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Kaşka, Emre Tüjümet ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Cem Demirci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, ABD’li heyetten İzmir Fahri Konsolosu Güliz Balsarı, Robert K Helm, Amber Michel Baskette, Dennis Marko Cimbaljevich, Micheal R Kidwell, Leana M Lopez, Sharon R Rose, Matthew B Stannard, Kim H Vo, Maureen P Vahey katıldı. Heyete, Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Türkiye Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Malta Fahri Konsolosu Ahmet Çalık, Brezilya Fahri Konsolosu Ali Tamer Bozoklar, Kolombia Fahri Konsolosu Eliya Alharal, Belarus Fahri Konsolosu Reha Yorgancıoğlu, Macaristan Fahri Konsolosu Christopher Dologh, Şili Fahri Konsolosu Martin Sanford, Fas Krallığı Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu, Litvanya Fahri Konsolosu Mustafa Ahmet Özsoy, Malezya Fahri Konsolosu Hüsamettin Şınlak eşlik etti.

Görüşmede açılış konuşmasını gerçekleştiren EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, sivil toplum örgütü olarak EGİAD’ın misyonu,  vizyonu ve projelerinden söz etti. Türkiye’nin Dünya’ya açılan en önemli penceresinin İzmir olduğunun altını çizen EGİAD Başkanı İlter, “Bulunduğumuz kent, medeniyet katsayısı çok yüksek bir kent. Gelir ve eğitim seviyesi ile sosyal barışın da çok daha fazla hissedildiği bir kent. 3 Serbest Bölgesi, 6 Organize Sanayi Bölgesi, 9 Üniversitesi ile iş hayatına çok geniş bir portföy sunmakta. Türkiye’nin başka sanayi kentleri doymuşluk seviyesine ulaştığı için, bu noktada İzmir gelecek 20 yılda çok daha büyük bir noktaya ulaşacak. İzmir’de iş yapıp, İzmir’e katkı koyan EGİAD üyeleri olarak Dış İlişkilere çok önem vermekteyiz. O yüzden sizlerle tanışmaktan mutluluk duyduk” dedi.

ABD İzmir Fahri Konsolosu Güliz Balsarı ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha çok canlı tutulması gerektiğine dikkat çekti. EGİAD’ın gerek ekonomik gücünün gerekse STK olarak etkisinin büyük olduğunu hatırlatan Balsarı, “İzmir, Türkiye'nin en önemli modern şehirlerinden biri. Ayrıca sanayisi ve ticaretiyle de oldukça güçlü. Bu anlamda Ege ve İzmir'in en önemli iş örgütlerinden biriyle bir araya gelerek, ilişkileri daha da pekiştirmek istedik. EGİAD üyeleri, ABD ile iş ilişkileri güçlü, modern bir sivil toplum kuruluşu. Bu anlamda ülkemizde görev yapacak olan yeni diplomatlarımızın ilk Türkiye ziyaretinde İzmir’e ve bu bölgenin en güçlü sivil toplum kuruluşu EGİAD’a gelmek istedik" şeklinde konuştu.

Dünya Konsoloslar Birliği başkanı Ömer Kaplan ise, 8 bin yıllık geçmişiyle İzmir’in birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “Bu şehir bizim için de Dünya için de çok önemli bir kent. Kendine has yapısıyla da demokrasinin beşiği olarak yer almakta. EGİAD bu kentin dış ilişkilere çok önem veren bir sivil toplum kuruluşu. 14. Dönem başlayalı daha birkaç ay oldu. Başkanımız yeni. Ancak biz iki kere bir araya gelmeyi başardık bile. EGİAD hem yüzde yüz sivil bir sivil toplum örgütü olması sebebiyle hem de ekonomik gücüyle bizim için önemli bir kazanımdır” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi