Çeşme, Urla ve Karabağlar ilçe danışma meclisi toplantılarına katılan AKP İzmir Milletvekili Necip Kalkan döviz çağrısı yaparak, "Dövizlerinizi bozdurun TL'ye geçin" dedi.

AKP iktidarından önce Türkiye’nin topladığı verginin yüzde 86'sının faize gittiğini öne süren AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan, “AK Parti iktidarından önce Türkiye’de ne siyasi nede ekonomik istikrar vardı. O zamanlar ülkede toplanan verginin yüzde 86’sı faize giderken şimdi bu oran yüzde 10. Kalan parayı ne yapıyoruz yatırım bütçesine harcıyoruz. Sağlıkta dünya reformu yaptık, milli eğitimde reform yaptık, yollar, havalimanları... Nereden mi yapılıyor, işte kanıtı. Faize giden paralar millete hizmet için harcanıyor" diye konuştu. Türkiye'nin uzun yıllar faiz yoluyla soyulduğunu AKP’nin bunun önünü kesmesiyle düşmanlığın başladığını ileri süren Kalkan, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını en son 15 Temmuz’da anlayanlar şimdi de ekonomik açıdan bizi zorluyorlar. Ancak buna da pabuç bırakmayacağız" dedi.

Türkiye’de bir haftada doların yükselmesiyle 25 milyar dolar borç biriktiğine dikkat çeken Kalkan, “Ülkenizi, milletinizi seviyorsanız bu dış güçlerin oyununa gelmeyin. Bizdeki küçük paralar ile onların büyük oyununu bozalım. Her aldığımız döviz TL'nin değerinin düşürüyor. TL ise borçlanmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi