Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tarım ve hayvancılık sektöründe Menemen’in artık bir marka olduğuna dikkat çekerek “Bugün vatandaşlar, herhangi bir tarımsal ya da hayvansal ürün almak istediğinde ilk olarak ‘Menemen’ ürünlerini tercih ediyor. Bunun nedeni ise Menemen’e duyulan güvendir” dedi.

Menemen Gölpark Fuar Alanı’nda 12-15 Nisan 2017 tarihlerinde Elit Fuarcılık tarafından düzenlenecek Expomen Agro kapsamında ziraat odaları başkanları biraraya geldi. İzmir’deki tüm ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda fuar için güçbirliği ilan edildi.  Menemen Belediyesi  ve  Menemen Ziraat Odası ev sahipliğindeki toplantıda konuşan İzmir İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, Gölpark ile İzmir’in ikinci bir fuar alanı kazandığına dikkat çekti. 170 dönümlük Gölpark içinde 5 bin metrekare kapalı fuar alanıyla önemli bir eksikliğin de giderildiğini ifade eden Erdallı, “Ziraat odaları başkanları olarak Expomen Agro’ya destek vermek için biraraya geldik. Bu fuar, Menemen’in tüm potansiyelini ortaya çıkaracak” dedi.

Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl düzenlenecek fuar ile üreticinin yeni teknolojilerle tanışma fırsatı yakalayacağını söyledi. Menemen Ovası’nın SİT alanı ilan edildiği ve Türkiye’nin en verimli toprakları arasında yer aldığını hatırlatan Karagöl, fuarın ürün odaklı olacağını belirtti. Karagöl, “İzmir cesaretli olsun, iyi tarım uygulamalarına geçelim. Artık tüm dünya organik, doğal yani, kaliteli ve sağlıklı ürün istiyor. İzmir bunun en iyisi sunabilecek potansiyele sahip. Tarımsal üretimde Türkiye’de ikinci sıradayız. Bu fuar tüm bunların bir başlangıcı niteliğini taşıyor. Bölgemizin ürünlerin,  bu fuarda İzmirlilere, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek misafirlerimize tanıtacağız” diye konuştu.  Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da fuar ile kentin potansiyelinin ortaya konulacağını aynı zamanda üretecinin teknolojik gelişmeleri yakından görme fırsatı elde edeceğini söyledi.

İzmir İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Vural ise Dünya’da Güneş’in en uzun süre toprağın üzerinde kaldığı ovanın Menemen’de olduğunu söyledi. Vural, “Hem tarımda hem hayvansal üretimde oldukça iyi bir noktadayız. Bu fuar ile İzmir'in kuzey aksının bu işin ne kadar içinde olduğunu göstermek için önemli bir fırsat elimize geçecek. Bu fuar hem tarım ve hayvancılığa ışık tutacak hem de ziyaretçilere iyi ürünlerin adresinin nerede olduğunu gösterecek” dedi.

 Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise “Bugün Türkiye’de üyesine en çabuk ulaşabilen, en çabuk dokunabilen, en iyi örgütlenmiş odalar, Ziraat odalarıdır. Bunun gücünü anlamayan, yadsıyan ya da kıymeti bilmeyenler kendileri zarar görür. Bugün hangi fuar olursa olsun ziraat odaları elini çektiği zaman sonuç başarısız olur. Bu toplantıda gördük ki fuara sahip çıkılıyor. Bunu birlikte yapacağımızdan şimdiden başarılı olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Fuar kapsamında açık artırmayla düve satışı gerçekleştireceğini, bunu dışında bugüne kadar Türkiye’de hiç yapılmayan “Koç Takası” düzenleneceğini de söyleyen Çiçekçi, “Sürülerde kaliteyi bir adım daha yukarı çekmek için kan değişimi gerekiyor. Bu dönemde de yeni koçlar almak zor olduğundan, takas suretiyle sürülerdeki kan değişimini sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için fuar kapsamında bir takas alanı oluşturulacak” dedi.

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, tarım ve hayvancılık sektöründe Menemen’in artık bir marka olduğunu söyledi.  Şahin, “Bugün vatandaşlar, herhangi bir tarımsal ya da hayvansal ürün almak istediğinde ilk olarak ‘Menemen’ ürünlerini tercih ediyor. Bunun nedeni ise Menemen’e duyulan güvendir. Çünkü Menemen’in hem tarımsal hem hayvansal ürünlerini bir başka yerde bulma şansınız yok” diye konuştu. Fuarın, tüm bunların gözler önüne serileceği bir zemine ev sahipliği yapacağına inandığını ifade eden Şahin, “Ziyaretçisi de üreticisi de bu fuardan mutlu ayrılacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi