Kamuoyunda tartışılan 'anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır' ifadelerini değerlendiren EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, devletin Türk kadınına hem kariyer yapabilecek hemde çocuk doğurup onu yetiştirebilecek koşulları sağlaması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturabilmesi için kadının iş yaşamında daha çok yer alması gerektiğini, bunun için başta okul öncesi kreş hizmetlerinin artırılması ve ücretsiz olması gerektiğinin altını çizen Elmasoğlu, “Madem nüfus yaşlanıyor kadının hem annelik yapabileceği hem de çalışabileceği şartlar sağlanmalı. 'Nüfus artış hızı düşüyor' ifadesiyle 'çocuk yapmayan kadın yarımdır' söyleminin aynı cümle içinde kullanılması'nüfusun çoğalması gerektiği' mesajını gölgesinde bırakarak başta aile olarak istediği halde çocuk sahibi olmayan kadınlarımızı derinden üzmüştür. Çocuk doğurmayan veya doğuramayan hiçbir kadının yarım olduğunu düşünmüyoruz. Çalışan kadına maddi yardımlar yapılsa her kadınımız bir veya birkaç çocuk sahibi olabilir.Çünkü annelik en kutsal görevdir. Çocuğu büyütmek veyetiştirmenin maliyeti özellikle büyük şehirlerde çok yüksektir. Mesajın farklı şekilde verilmesi daha iyi olacaktı" dedi.

Yıllardan beri tüm iş ve hükümet çevrelerinin kadın istihdamına ihtiyacı olduğunu açıklamalarının yapıldığını hatırlatan Elmasoğlu, “Kadın istihdamının çok olduğu ve okul öncesi bakım merkezlerinin iyi işlediği İskandinav ülkeleri bunu nasıl başardıysa inanıyorum ki onları örnek alarak bizim ülkemiz de bunu başarabilir" diye konuştu.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi