Dünyanın en büyük üç doğaltaş fuarından biri olan Marble’ı ziyaret ederek katılımcılarla görüşen Başkan Kocaoğlu  “23 yıl önce Türkiye’nin mermer ihracatı 30 – 40 milyon dolardı. O yıl fuarımıza 41 katılımcı ile başlamıştık. Şimdi 1109 katılımcı ile birlikte ihracat rakamımız da 4 milyar dolara çıktı. Bu büyük bir başarıdır” diye konuştu.

İzmir, alanında dünyanın üç büyük fuarından biri olan MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 23. kez ev sahipliği yapıyor. 25 Mart Cumartesi akşamı saat 18.00’e kadar açık kalacak fuarda yaklaşık 25 bin ton doğaltaş sergileniyor. Türkiye'nin zengin rezervlerinden çıkarılan 80’in üzerinde değişik yapı ile 120’nin üzerinde renk ve desendeki mermerlerden örneklerinden de yer aldığı fuarı ziyaret ederek firma sahipleriyle sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sektörün gelişmesinde MARBLE fuarının öncü rolüne dikkat çekti. MARBLE'ın dünyanın üç büyük mermer fuarından biri olmasına rağmen ticari getirisi olarak birinci sırada yer aldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “23 yıl önce Türkiye’nin mermer ihracatı 30 – 40 milyon dolardı. Mer mer fuarına 41 katılımcı ile başlamıştık. Şimdi 1109 katılımcı ile birlikte ihracat rakamımız da 4 milyar dolara çıktı. Yaşadığımız şu ortamda bu düzeyde bir fuar düzenlemek hem dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteren İZFAŞ ile Sanayi ve Ekonomi Bakanlığımız ve KOSGEB'in çalışmalarıyla olmuştur. Bu büyük bir başarıdır” diye konuştu.

MARBLE’a İtalya’dan katılan Confindustria Marmomacchine Başkanı Flavio Marabelli,  100 İtalyan şirketinin fuarda yer aldığını ve çok başarılı bir fuar geçirdiklerini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İZFAŞ ekibine teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi