Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitimde tam gün uygulamasına geçilmesi ve müfredatın değiştirilmesi ile ilgili basın ve kamuoyuna açıklamada bulundu. Yüce yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

"Biz anne babalar olarak, çocuklarımızın nitelikli eğitim alması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Devletin eğitime verdiği değer bizlerin çabasını desteklemiyorsa bu çabalarımız yeterli olmuyor. Sosyal bir devletin, hükümetin ve milli eğitim bakanın görevi, çocuklarımızın en iyi eğitim alması için, nitelikli bir eğitim sistemini oluşturmaktır.

Eğer bir Hükümet Bakan değiştirir gibi müfredatı değiştiriyor, kitapları değiştiriyor, öğretmenleri ve okulları değiştiriyorsa bu değişimden nitelikli eğitim çıkmaz. Ne yazık ki son yıllarda yapılan da budur. Her Bakan kendine göre bir şeyler değiştiriyor.

Hala kitabı bulunmayan dersler, öğretmeni olmayan sınıflar, okula gidemeyen çocuklarımız var. Milli Eğitim Bakanı ve Hükümet bunlara çözüm araması gerekirken, bu değişimleri yapmasını doğru bulmuyoruz.

2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitimde tamgün uygulamasına geçeceğini belirten bakanlık, hiçbir alt yapı çalışması yapmadan, eğitimin muhatabı olan, velilere, öğretmenlere sormadan “ben yaptım oldu” anlayışı ile hareket etmektedir.

Bu değişimden birçok okul etkileneceği gibi Vali Kutlu Aktaş İlkokuluda etkilenmektedir. Tamgün uygulaması ile hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimiz büyük oranda olumsuz etkilenecektir.

Zaten dört yıl olan ilk okulda çocuklarımız yeni arkadaşlıklar kurmuşken, öğretmenlerine yeni yeni alışken, sınıf değiştirmeleri, arkadaş, öğretmen değiştirmeleri eğitimlerini olumsuz etkileyeceği aşikardır. Bu gerçek biliyorken, Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir uygulamaya neden geçmektedir?

Biz öğrenci velileri olarak okulumuzda tamgün uygulamasını uygun bulmuyoruz. Bu uygulama çocuklarımızın eğitimini olumsuz etkileyecektir.

Eğer uygulamaya geçilecekse, ya yandaki okul ilkokula dönüştürülmeli ya da kademeli olarak tam güne geçilmelidir. Bu taleple topladığımız yüzlerce imzayı valiliğe vereceğiz, bir örneğini de Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz.

Talebimizin dikkate alınacağınızı umuyoruz. Alınmaz ise çocuklarımız nitelikli eğitim hakkı için demokratik taleplerimizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi