Akademik çalışmaların önünü açmak ve genç araştırmacılara kaynak sağlamak için çalışmalarını sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan burs kontenjanlarından 95’ini aldı. YÖK tarafından tarihinde ilk kez planlanan ve ‘100/2000 YÖK Doktora Bursları’ adıyla başlatılan projeyle Türkiye çapında 2 bin burs kontenjanından 95’i Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geldi.

Medeni yargılamadan göç çalışmalarına, sürdürülebilir kentlerden moleküler onkolojiye kadar son derece geniş yelpazede ayrılan kontenjanlara, doktora seviyesindeki öğrenciler başvurabilecek. Her ay proje kapsamında verilecek olan burslardan yararlanacak olan öğrenciler, bu sayede maddi kaygı taşımadan araştırmalarına odaklanabilecekler. Burslara, herhangi bir yerde SGK’lı olarak çalışmayan araştırmacılar başvuruda bulunabilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde doktora yapmak isteyen Farmasötik Biyoteknoloji ve İlaç Tasarımı, Moleküler Onkoloji, Moleküler Patoloji, Göç Çalışmaları, Medeni Yargılama Usulü Hukuku, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler, Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler, Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri alanlarında burs verilecek. Öğrencilere, doktora eğitimleri boyunca her ay yaklaşık bin 500 TL maaş bağlanacak.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Türkiye çapında ilk kez gerçekleştirilen proje kapsamında çok sayıda burs kontenjanı almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Adnan Kasman, 8 alanda başvurularının kabul edildiğini anlatıp, "Doktora öğrenimi gören öğrencileri desteklemek amacıyla başlatılan projede, yapılan değerlendirme sonucunda YÖK tarafından belirlenen 2 bin burs kontenjanın 95’i üniversitemize verilmiştir. Üst yönetimimizin koordinasyonunda, enstitüler ve ilgili birimlerimizin özverili çalışmaları sonucunda, kısa zamanda hazırlanan başvurularda alınan başarılı sonuç, gerçek akademik gücümüzü ortaya koymuştur" dedi. Üniversitenin kurumsal kimliğine de dikkat çeken Adnan Kasman, "Üniversitemizin kurumsal kimliğini ön plana çıkaran akademik çalışmaların artacağı inancıyla, başta akademisyenlerimiz olmak üzere, bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi