YKS'nin dün yapılan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) ardından bugün de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), saat 10.15'te başladı. Adaylar, sınava girecekleri salonlara maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak, alındı. İzmir Atatürk Lisesi'nde sınava giren adaylar, heyecanlı olduklarını belirterek, üniversite hedeflerini paylaştı. Seyhan Elinç, "Şu an çok heyecanlıyım. Dün yapılan birinci oturumda, sınavım güzel geçti. Bugün de inşallah güzel geçer. Çalıştık. Sınavda da çabalayacağız. Hedefim, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi" dedi.

Sınav için umutlu olduğunu söyleyen Asena Abaylı ise "Tüm öğrenciler gibi ben de çok heyecanlıyım. Bir o kadar da huzurluyum çünkü çok çalıştım. İnşallah bunun karşılığını alırım. Umutluyum" diye konuştu.

Üçüncü kez sınava girdiğini dile getiren Kuntay Ege Dedik de "Dershaneye gitmedim. Kendim evde çalıştım. İyi de not bekliyorum. Hedefim, Ege Üniversitesi Gastronomi Bölümü" dedi. 

Sınava giren adayları ise aileleri, okul dışında bekledi. Bazı aileler, yanlarında getirdikleri sandalyelerde oturarak, sınavdan çıkacak çocuklarını bekledi. 

AYT TAMAMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı. İzmir Atatürk Lisesi'nde girdiği, 3 saat süren sınavdan çıkan Sebahattin Deyiş, AYT'nin iyi geçtiğini söyledi. Deyiş, matematik sorularında zorlandığını belirterek, "Diğer soruların çoğunu yaptım. Polis olmak istiyorum ama ilk sene girebilmek biraz zor" dedi.



Edebiyat ve tarih sorularının zor olduğunu söyleyen Hasan Yiğit Tunus ise "Sınav gayet iyiydi. Matematik kolaydı. Edebiyat ve tarih zor gibiydi. Geçen seneki sınavlar gibi değildi. İngilizce psikoloji bölümünü kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Dördüncü kez üniversite sınavına girdiğini söyleyen Kadir Kalkan da "Sınav, geçen seneye göre kolaydı ancak matematikte biraz zorlandım. Dördüncü girişim, o nedenle heyecan yoktu. Sınavı, rahat bir şekilde bitirdim" dedi.

Okul bahçesinde bekleyen aileler ise sınavdan çıkan çocuklarına sarılarak, moral vermeye çalıştı.

DHA

Editör: Haber Merkezi