FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan üniversiteler arasında yer alan İzmir’deki iki üniversite ile ilgili YÖK yeni bir karar aldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla ve tüm İzmir milletvekillerinin imzasıyla Meclis’e gelen önerge kabul edildi ve Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi devlet üniversitesi haline geldi.

Operasyonlar kapsamında maliye tarafından tüm taşınmazlarına el konulan, gelirleri bloke edilen iki üniversitenin isimleri de değiştirildi. Gediz Üniversitesi’nin adı Bakırçay Üniversitesi olurken İzmir Üniversitesi’nin ismi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu.

Binlerce öğrenci ve eğitim görevlisi ile çalışanları da ilgilendiren karar İzmir'de olumlu karşılanırken, YÖK yaşanan gelişmenin ardından merak edilen soruya resmi sitesinde cevap verdi.

YÖK’ün sitesinde yer alan ‘kapatılan vakıf üniversiteleriyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları bölümünde’ İzmir’deki üniversitenin devlet üniversitesine dönüştürülmesinin ardından öğrencilerin durumunun ne olacağı konusu da yanıt buldu. 

YÖK tüm öğrencilerin kurumun daha önce belirlediği usul ve esaslara göre yerleştirileceğini açıkladı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi