Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer,  Hukuk, Mimarlık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu'nun eğitim verdiği ek kampüs alanını eğitim hayatına kazandırdıklarını belirterek, "Üniversitemizin gelişmesi devam ettikçe yeni mekanlara olan ihtiyaçlarımız da arttı ve yeni ek kampüs alanımızı 2017’de açtık. Bugünü özetlemek gerekirse öğrencilerimiz eğitim hayatlarını son teknolojik imkanlarla donatılmış, 90 bin  metrekare alana sahip bir yerleşkede geçiriyor. Bu büyük yatırım projelerinin yanı sıra, pek çok başarıyı da akademisyenlerimiz, idari kadrolarımız ve öğrencilerimizin üstün gayretleri ile elde ettik" dedi. Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi olarak yeni yatırımlar yapıp, yeni bölümler açacaklarını dile getirerek, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması çalışmalarını başlattıklarını YÖK’e başvurduklarını sonucu beklediklerini ifade etti.

İNSANLARLA ROBOTLARIN BİR ARADA ÇALIŞACAĞI ORTAM HAZIRLANIYOR

Yiğitbaşı daha sonra öğrenci ve akademik personellerinin elde ettiği başarılar konusunda bilgi verdi. Şubat ayında, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencilerinin Galler Uluslararası Copper Coast Film Festivali’nde En İyi Belgesel Ödülü’nü aldığını anlatan Yiğitbaşı, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı'nın Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) Asil Üye seçildiğini söyledi. Ar-Ge, Girişimcilik ve İnovasyon konularına çok önem verdik ve vermeye devam ettiklerini kaydeden Yiğitbaşı şöyle konuştu:

"TÜBİTAK tarafından her yıl açıklanan 'girişimci ve yenilikçi üniversite' listesinde sürekli yer almayı başardık. Bu yıl listeye girebilen sadece 16 vakıf üniversitesi olduğunu düşünürsek, sürdürülebilir başarımızı bir kez daha gösterdik. YÖK tarafından bu yıl yayınlanan 'Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu'nda ise Türkiye’deki vakıf üniversiteleri sıralamalarında, araştırma projelerine ayrılan kaynaklar konusunda üst sıralarda yerimizi aldık. 2015 yılında kurulan Minerva Kuluçka Merkezimizle girişimciliği, araştırma ve inovasyon kültürlerini geliştirmek için, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin yenilikçi iş fikirlerini desteklemekte, girişimcileri yatırımcılarla buluşturarak mentörlük hizmetleri vermekteyiz. Endüstri devrimi olarak isimlendirilen ve insanlarla robotların bir arada çalışacağı bir geleceğe doğru hızla ilerliyoruz. Bu gelecekte insanların yaptığı pek çok işi robotlar ve yazılımlar çok daha hızlı bir şekilde yapabilecek. Böyle bir ortamda fark yaratabilmek için  21'inci yüzyıl becerilerine sahip olmak gerekecek. Başka bir ifadeyle kişiler duyguları konuşturarak, hep sorgulayarak, yeni fikirler üreterek bir adım önde olabilecekler. Yaşar Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerimizin, eğitimini aldıkları bölümlerin yanı sıra bu becerileri de elde edeceğine inanıyoruz."

''TEMEL AMAÇ, BEN NASIL BİR PROGRAM BİTİRMELİYİM Kİ GELECEKTE AYAKLARIM ÜSTÜNDE DURAYIM''

18- 29 Temmuz tarihleri arasında tercih döneminin başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, üniversitenin kuruluşundan bu yana mezun sayısının yaklaşık 12 bine ulaştığını söyledi. Üniversite okumak için İzmir'in Türkiye'de en önemli şehirlerinden biri olduğunu anlatan Prof. Dr. Dinçer, üniversite olarak dijital dönüşümün yaşandığı yıllarda yeterli teknolojik alt yapıya sahip olduklarını belirtti. Adaylara üniversite seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler veren Dinçer konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu dönemde yüzlerce kişi beni arayıp çok çeşitli sorular sorar. Temel amaç, ben nasıl bir program bitirmeliyim ki gelecekte ayaklarım üstünde durayım. Hangi programı seçerseniz seçin müfredata, 2 ya da 4 yılda hangi dersleri okuyacağınıza dikkat edin. Öğretim görevlileri ve idari personel ile birlikte akademisyenlerin yeterliliği çok önemli. Buna dikkat edilmeli. Çağdaş ve teknolojik alt yapıların iyi olması lazım. Biz Yaşar Üniversitesi olarak müfredatımıza, akademik kadromuza ve fiziki koşullarımıza güveniyoruz."

YENİ AKADEMİK PROGRAMLAR

2001 yılından itibaren akademik faaliyetlerini sürdürdükleri üniversitede 2 enstitü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksek okulu bulunduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Dinçer, 9 bin 500 öğrencileri bulunduğunu söylerek "Tercih döneminde toplam kontenjanımız 1844'dür. Onlara üstün düzeyde eğitim vermek için hazırlıklarımızı yaptık. Bunun 193'ü tam burslu, 487 öğrenci ise yüzde 50 indirim alacak, 535'i tam ücretli olacak. Burslarımız öğrencilerin başarısından bağımsızdır, kesilmez" diye konuştu.

Her yıl akademik programlarını zenginleştirdiklerini söyleyen Dr. Dinçer, "Bu yıl iş sağlığı ve güvenliği programı açıyoruz. 2 yıllık önlisans programıdır. İş bulma olanağı çok yüksek olan bir akademik programdır" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi