Dikili Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi de olan evli, iki çocuk annesi müzik öğretmeni 36 yaşındaki Vuslat Demir, bir süredir kanser nedeniyle tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nin ardından sevk edildiği Menemen'deki Özel Sada Hastanesi'nde geçen 1 Kasım'da yaşamını yitirdi.

Demir, için görev yaptığı Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törene Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Uludağ, öğretmenler, öğrenciler ve Demir'in yakınları katıldı.

Törende konuşan Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Uludağ, örnek davranışları ile tam bir Cumhuriyet öğretmeni olan meslektaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtip, "Vuslat öğretmen, tertemiz yürekli bir meslektaşımızdı. O, öğrencilerini vatan kadar, bayrak kadar çok sevdi. Onları her zaman korudu, gelişimlerine yardımcı oldu. Geriye koskoca bir orkestra bırakarak aramızdan ayrıldı. Cumhuriyet, vatan, millet ve bayrak sevgisi ile dolu bir orkestra bırakıp ayrıldı. Mekanı cennet olsun" dedi. Uludağ, sözlerini Ataol Behramoğlu'nun 'Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var' adlı şiiri okuyarak tamamladı.

Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus da "Acımız çok büyük. Milli Eğitim camiamız çok değerli bir ferdini, genç öğretmenini kaybetti. Arkasında bıraktığı değerli öğrencilerinin, merhume Vuslat öğretmenlerinin sunduğu ışık doğrultusunda ilerleyeceğine gönülden inanıyorum. Genç yaşta aramızdan ayrılan öğretmenimize Allah'tan rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Varsa haklarımız hepsi helal olsun" dedi.

Konuşmalardan sonra dua edilip, helallik alınmasının ardından Vuslat Öğretmen'in cenazesi, ikindide Dikili Merkez Çarşı Camisi'ne götürüldü. Buradaki törene CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da katıldı. Kılınan namazın ardından Demir'in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa vedrildi.

Editör: Haber Merkezi