Evrensel'de yer alan habere göre, Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi'nin velileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarına başka bir eğitim merkezini taşımasını kabul etmeyerek iptali için imza kampanyası başlattılar. 

İzmir'in Narlıdere İlçesi'nin en köklü okulları arasında yer alan ve iki binadan oluşan Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi'nin binalarından birine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi’ni taşıma kararı aldı. 

Eğitim kalitesini düşürecek, sınıf mevcudunu artıracak ve öğrencileri nakile zorlayacak uygulamaya karşı lisenin velileri harekete geçti. İmza kampanyası başlatan veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kararını geri çekmesini isteyecek. Uygulamadan dolayı endişeli olduklarını belirten veliler söz konusu kararda kamu yararının olmadığını vurguladılar. Taleplerinin kabul edilmemesi durumunda veliler Narlıdere halkından da imza toplayarak destek isteyecek. 

'ZATEN MEVCUT KALABALIK'

Evrensel'e konuşan 10. sınıf velilerinden Lütfiye Erdik uygulamanın yanlış olduğunu belirterek "Şu anda işleyen bir sistemimiz var. Zaten okulumuz çok kalabalık. Başka bir eğitim kurumuna hizmet verebilecek durumda değil.  Tek binaya sıkışma mümkün değil. Geri alınması elimizden geleni yapacağız. Kararın bir an önce durdurulmasını istiyoruz" dedi. 

'BOŞ YER VARSA ÖĞRENCİLERE AÇILMALI'

11. sınıf velisi Mustafa Arkut da şu an bile sınıf mevcutlarının kalabalık olduğunun altını çizerek "Zaten öğrenci sayımız fazla. Madem okulumuzda boşyer var, sınıf mevcutları azaltılarak daha iyi eğitim verilebilir ya da çocuklara sosyal kültürel faaliyetleri yerine getirebilecek alanlar açılabilir. Umarım bir an önce bu yanlış karardan geri dönülür" 

Editör: Haber Merkezi