Gazete 9 Eylül'den Umut Karakoyun'un haberine göre, İzmir Bornova’da bulunan İsmet Sezgin İlkokulu velileri, geçtiğimiz yıl okulun 100 metre ilerisinde bulunan Batı Anadolu Çimento Ortaokulu’nun binasına taşınmasına karşı çıkmış ve eylemler yaparak, kararı durdurmuştu. Günler süren protestoların ardından yer değiştirme fikrinin rafa kaldırıldığını düşünen veliler, yeni eğitim dönemine şok bir gerçekle başladı. 14 Ekim 2016’da İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin gazetemiz aracılığla okulun kapanmayacağına dair yaptığı açıklamanın üstünden geçen bir yılın ardından, yeniden bir düzenlemeye gidildi.

BİLGİSİ VARDI İDDİASI

Ayrıca tartışmaların alevlendiği günlerde, müfettiş tarafından hazırlanan raporda, Batı Anadolu Çimento Ortaokulu’nun binasının, İsmet Sezgin İlkokulu öğrencilerine uygun olmadığı kaydedilmişti. Fakat o rapor da aradan geçen bir yıldan sonra değiştirilerek, okulların yer değiştirmesinde hiçbir mahsur olmadığı belirtildi. Bir yıl içerisinde yapılan değişiklikten velilerin son anda bilgi sahibi olduğu ileri sürüldü. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okulların tekli eğitime geçebilmesi adına değişiklik yapıldığı açıklanırken, bu değişikliğe öğrenci velilerinin de onay verdiği iddia edildi. İsmet Sezgin İlkokulu’nun sınıf mevcutlarına göre öğrenci sayısının az olduğunu ve Batı Anadolu Çimento Ortaokulu’nun ise öğrenci sayısının sınıf mevcutlarına göre çok olduğunu açıklayan yetkililer, bu değişikliğin daha sağlıklı olacağını belirtti.

MÜFETTİŞ RAPORU DEĞİŞTİ

Her iki okulda çocukların sabahın erken saatlerinde okula gelmek zorunda kalmayacağı ve aynı şekilde akşamın geç saatlerinde evlerine dönme sıkıntısı yaşamayacağını kaydeden Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, değişen müfettiş raporu içinse ‘Okulların fiziki yapıları bir yıl içerisinde uygun hale getirilmiş olabilir’ yanıtını verdi. Öğrencilerin karanlık havalarda okula gitmek zorunda kaldığını, yeni dönemde ise okulların ikisinde de tekli eğitim sistemi uygulanarak, daha sağlıklı bir ortamda ders işleneceği açıklandı. Türk Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Toksoy ise bu uygulamanın şuan için sağlıklı sonuç doğurmayacağı düşüncesinde. Eğitimcilerin tamamının tam gün eğitimi desteklediğini ancak bunun için tüm eksikliklerin giderilmiş olması gerektiğini vurgulayan Başkan Toksoy, İsmet Sezgin İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin, Batı Anadolu Çimento Ortaokulu yapılacak olan binada yani eski okullarında kalacağını açıkladı. İsmet Sezgin İlkokulu öğrencilerinin diğer okul binasında eğitim göreceğini hatırlatarak, çocukların herhangi bir sorun yaşadıklarında bunun sorumlusunun kim olacağını sordu.

Editör: Haber Merkezi