GÜLSEN CANDEMİR- Bayraklı Onur Mahallesi Milli İrade Ortaokulu velileri, iki yıldır okul içerisine açılmak istenen imam hatip sınıflarına karşı mücadele ediyor. Okula bir kilometre kadar mesafede İmam Hatip Orta Okulu varken, kendi çocuklarının gittiği okula imam hatip sınıfı açılmasına isyan eden veliler, imza kampanyası başlattı. Okul içerisinde dört imam hatip sınıfı açılmasını istemeyen veliler, geçen yıl dolmayan sınıfları bu yıl doldurmak için uğraşan imamların, insanların eline para tutuşturarak kandırmaya çalıştığını iddia ettiler.

'İMAMLAR BIKTIRDI'

Gazetemize okulda yaşananlar hakkında bilgi veren veliler, mahalledeki cami imamlarının kendilerine baskı yaptığını, çocuklarını imam hatip sınıflarına kaydettirmelerini istediklerini anlattı. İmamların kapı kapı gezdiğini ve zorla kâğıt imzalattığını söyleyen okul velileri, iki yıldır kendilerini bu konuda rahatsız ettiklerini ifade etti. Yakında imam hatip ortaokulu olduğunu, isteyenlerin o okula gidebildiğini söyleyen veliler, kendilerine yapılan baskıyı anlayamadıklarını anlattılar. İmamlarla yaşadıkları tartışma nedeniyle karakolluk da olan veliler, çocuklarını imam hatip sınıfına kaydettirmemekte ısrarlı.

Topladıkları sekiz yüze yakın imzayı yarın(Salı) İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek olan veliler, dayatmanın son bulmasını isteyecek.

Editör: Haber Merkezi