GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - Öğrenci Veli Derneği, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi hakkında verilen bir soru önergesi ile kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı.Geçtiğimiz günlerde eski sendikacı İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk’un soru önergesi ile İz Gazete sayfalarına taşıdığımız konu hakkında, Eğitim-Sen İzmir Şubelerinden sonra Öğrenci Veli Derneği şubeleri de açıklama yaptı. Buca Veli Der Şube Başkanı Gülsün Mısırlı yaptığı açıklamada, müfettişlerin tespitlerine göre görevden alınması gereken İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin neden hala görevde tutulduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi. Mısırlı “Eğitim sisteminde, maddi yetersizliklerden kaynaklı pek çok sorun varken bu sorunları çözmekle görevli olan kişilerin kendi menfaatleri için çalışmaları biz velilerin sabrını taşırmıştır. Müfettiş incelemeleri sonucunda suçu sabit görülen Ömer Yahşi’nin derhal görevden alınmasını, müfettişlerin tespit ettiği suçun karşılığı olan cezalar eksiksiz olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Veli Derneği İzmir şubeleri olarak eğitim emekçilerinin, öğrenci ve velilerimizin çıkarlarına aykırı olan bu tür usulsüzlüklerin takipçisi olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

MÜFETTİŞ RAPORUNA RAĞMEN

İzmir Şubesi ile ortak yapılan açıklamada konuşan Buca Şube Başkanı Mısırlı “İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin bir GSM operatörünün, kuruma bağışladığı para ile aile fertlerini tatile götürdüğü iddia edilmiştir. Bu iddia sonrası açılan soruşturmada Yahşi’yi suçlu bulun MEB müfettişleri, Yahşi hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması, idari yönden yöneticilik görevinin üzerinden alınması, adli yönden suç duyurusunda bulunulması, mali yönden de zararın tazmin edilmesi talebinde bulunmasına rağmen, üst makamlar tarafından cezanın hafifletildiği ve kınama cezası verildiği ortaya çıkmıştır.

KORUNDUĞUNU GÖSTERİYOR

İddialar kamuoyuna yansıyınca İzmir Valisi Erol Ayyıldız, basın açıklaması yapmak zorunda kalmış ve 'Yapılan işlemlerin usulüne uygun ve belgeli şekilde gerçekleştirildiğini’ iddia etmiştir. Ancak görüne o ki, İzmir Valisi İl Milli Eğitim Müdürü’ne ve yaptıklarına adeta sahip çıkmıştır. Kuruma ait 400 bin TL’nin usulüne uygun harcanmadığı, aile fertleri için tatil amaçlı kullanıldığını tespit eden müfettişlerin görevden alınma dâhil müfettişlerin uygun gördüğü cezalar yerine, sadece kınama cezası verilmesi Ömer Yahşi'nin nasıl korunduğunu göstermektedir.

NEDEN HALA GÖREVDE?

Türkiye'nin 3. büyük kentinde eğitim öğretim faaliyetlerinde birçok sorun yaşanmaktadır. Okul binası olmadığı için konteynırda ders yapan öğrenciler, kalabalık sınıflar nedeniyle tekli eğitime geçemeyen okullar, hiç bitmeyen okul inşaatlarının olduğu şehirde eğitim alanında yaşanan sorunlarla ilgilenmek ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretmekle sorumlu olan üst düzey kamu görevlisinin yaptıklarına rağmen neden görevde tutulduğu İzmir kamuoyuna açıklanmalıdır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi