Gülsen Candemir / İz Gazeteİzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış imzasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı gönderilerek Çanakkale Şehitlerinin anılması için yapılacak vefa yürüyüşüne okullardan katılım talep edildi. 25 Nisan’da İzmir’de yapılacak yürüyüş için okullardan öğrenci istenirken, açıklanan vefa yürüyüşü programı; Konak Meydanı’ndaki camide önce vaaz, ardından sabah namazı, yarma çorbası ikramı ve ardından Gündoğdu Meydanı’na yapılacak yürüyüş ve oraya varıldığında da kuran tilaveti ve dua edilmesi olarak açıklanıyor. 

EĞİTİMDE GERİCİLEŞME

Çanakkale şehitlerinin anılması programının, sadece dini bir ibadet programı ile gerçekleştirilmek istenmesi, eğitim alanının dinsel olgulara ne kadar boğulduğunun çarpıcı bir örneği oldu. Eğitimde ve toplumu dönüştürebilecek pek çok kamusal alanda dini söylem ve işleri en önde tutan AKP iktidarı şimdi de Çanakkale Şehitlerinin anılmasını da dine malzeme yapıyor.

PROGRAM VAAZ İLE BAŞLAYIP DUA İLE BİTİYOR

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nün etkinlik kararını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı ile bildiren İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, 25 Nisan’da diğer 81 ilde olduğu gibi Çanakkale Şehitleri için yapılacak Vefa Yürüyüşüne katılım talebinde bulunuyor. Programın da açıklandığı yazıda; sabah 05.15’de Konak Meydanı’ndaki cami önünde toplanma, camide Çanakkale konulu vaaz, ardından sabah namazı, yarma çorbası ikramı ve son olarak saat 07.00’de Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş yapılacağı ilan ediliyor. Gündoğdu Meydanı’nda da, kuran tilaveti ve dua edilmesinin planlandığını duyuran vali yardımcısı Barış, ilçeler üzerinden tüm okullardan etkinliğe katılım çağrısı yapılıyor.

Öğrencilerin sınavlardan sıfır cevapla ayrıldığı, okuduğunu anlama oranının her yıl geriye gittiği son yıllarda, bilimsel eğitim yerine dini eğitimin ve dini ön plana çıkaran çalışmaların eğitim sisteminde ön plana çıkarılması velileri olduğu kadar laik, bilimsel ve çağdaş eğitim için mücadele eden eğitimcileri de endişelendiriyor.    

Editör: Haber Merkezi