Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-UZEM) Yönetmeliği Resmi Gazete’nin 22 Şubat 2018 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzaktan eğitim faaliyetlerinin tek bir merkezde toplanması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak,‘‘EGE-UZEM’i araştırma üniversitesi adayı olan üniversitemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. EGE-UZEM çatısı altında yeni kurs ve sertifika programlarıyla bölgemizin ve ülkemizin en başarılı merkezi olmayı hedefliyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası boyutta uzaktan eğitimin daha etkin yürütülmesi için yapacağımız araştırmalarımızla bu konuda da yön veren ve takip edilen bir merkez haline gelmeyi planlıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin gereksinim duyduğu eğitimlerin açılması, hazırlanması ve uygulanmasında da etkin atılımlarımız olacak” dedi.

Güvenin ve başarının simgesi olan Ege Üniversitesi markasını daha ileriye taşıyacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilgi ve bilgi teknolojisini birlikte kullanarak eğitime uyarlayan Ege Üniversitesi, çeşitli alanlarda olduğu gibi uzaktan eğitimde de hızlı bir çalışma dönemine girerek Türkiye’nin lider ve önder kurumlarından birisi konumuna geldi. Bilgi ve bilgi teknolojilerine yapılan yatırımlar, uzun dönemde ülkelerin büyümesine olumlu etkiler sağlayacağını düşünüyorum. Bilgi teknolojilerinin gelişimi eğitime yeni yaklaşımlar getirdi ve uzaktan eğitim uygulamalarının yaygınlaşmasını sağladı. İlklerin ve farklılıkların üniversitesi olan Ege Üniversitesi, zamandan ve mekândan bağımsız olarak öğrencilerine hizmet etmek amacıyla “Uzaktan Eğitim” faaliyetlerini (EGE-UZEM) çatısı altında topladı. Yeni yönetim anlayışı ile çalışmalarına devam eden Ege Üniversitesi, dijital hayatın vazgeçilmez olduğu günümüzde, sunduğu hizmetlerin gerek kalitesini gerekse çeşitliliğini artırıyor ve büyütüyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi; iletişim ve bilgi teknolojisine dayalı olarak, ön lisans, lisans, yüksek lisans dahil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan eğitim için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetlerini yürütecek. Ayrıca, yükseköğretimin yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlayacak.

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi e- öğrenme temelli ders ve programları geliştirerek üniversite içinde, üniversiteler arasında, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sağlamayı hedefliyor. Kamu ve özel sektör kurumlarının eğitim programlarını e-öğrenme ortamlarına uyarlayarak uzaktan eğitim sistemlerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi