Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı olan Erasmus+ tarafından hibelenen proje için 21 Kasım'da Çeşme Alaçatı'ya gelen 32 üniversite öğrencisi, mültecilerin sanatsal araçlar ve eğitimle topluma dahil edilmesi amacıyla 29 Kasım'a kadar çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.

Bulgaristan, Birleşik Krallık, Estonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Romanya, Polonya, Yunanistan ve Türkiye'den gelen 32 katılımcı ile gerçekleştirilen proje kapsamında, yerel halk ile mültecilerin Türkiye'deki durumu hakkında ropörtaj, Çeşme'de İmece İnsiyatifi Derneği'ni ziyaret, gençlerin farkındalık kazanmasını sağlayacak atölye çalışmaları gibi etkinlikler yapılıyor.

Projeye katılan öğrenciler dans, tiyatro ve fotoğraf sanatını teşvik etmek için halka açık bir gösteri sundu. Öğrenciler, proje kapsamında kazandıkları deneyimi kendi ülkelerinde kullanmak için ortak bir kampanya hazırlayarak, mültecilerin topluma dahil edilmesini teşvik etmek amacıyla farkındalık yaratmaya çalışacaklarını açıkladı.

Projenin koordinasyonunu sağlayan Umut Saşmaz ve Denizhan Saşmaz, katılımcıların Türk kültürünü tanımaları için çalışma yaptı. Çeşme'deki İmece İnsiyatifi Derneği'ni de ziyaret eden öğrenciler, derneğin İzmir ve çevresinde yaptığı çalışmaları desteklemek için işbirliği kararı aldı.

Bu kapsamda öğrenciler, mülteci ailelerin yaptıkları çanta ve t-shirtlerin satılmasını sağlamak için kendi ülkelerinde çaba gösterecek.

Editör: Haber Merkezi