Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM), 2017 Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre elde ettiği büyük başarıyla öğrencilerini Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştirdi. TEOG ve LYS gibi sınavlara hazırlanan 1200 öğrenciye hizmet veren Merkez’de üniversiteye hazırlık sınıflarında eğitim desteği alan 270 öğrenciden 118’i lisans, 57’si ön lisans programına yerleşti. Aralarında Hukuk, Tıp, Diş Hekimliği, Diyetisyenlik, Mimarlık, İnşaat, Mühendislik ve Veterinerlik gibi bölümlerin de olduğu lisans programlarına yerleşen Bucalı öğrenciler, hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu.

TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ VE HUKUK OKUYACAKLAR

BEM’de üniversiteye hazırlanan Kübra Tokail, 2017 LYS’de gösterdiği büyük başarı sonucunda Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Sınav sonucunda Ecem Erbek 9 Eylül Üniversitesi, Gizem Zeybekoğlu ise Uludağ Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ne yerleşti. Menekşe Nur Orhan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okumaya hak kazanırken, Fadime Sönmez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diyetisyenlik, Büşra Arıcıoğlu ise Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne yerleşti.

MÜHENDİSLİK KAZANANLAR DA VAR

Buca Belediyesi’nin üniversiteye hazırlananlara yönelik verdiği ders desteğinden yararlananlar arasında çok sayıda öğrenci de Mühendislik Fakültelerine yerleşti. Halil Utku Peker Cumhuriyet Üniversitesi Nano Teknoloji Mühendisliği’nde okumaya hak kazanırken, İnşaat, Endüstri, Makine, Metalurji ve Malzeme, Gıda, Kimya gibi mühendislik ve mimarlık bölümlere kayıt hakkı elde eden öğrenciler de oldu.

ODTÜ’YÜ KAZANDI

2017 LYS sonuçlarına göre, BEM’de sınava hazırlanan öğrencilerin bir bölümü de öğretmenlik hayalini gerçekleştirmiş oldu. Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fen Bilgisi, Türk Dili ve Edebiyatı gibi eğitim fakültesi bölümlerine yerleşen öğrenciler, gelecek nesilleri yetiştirmek için bir adım daha atmış oldu. Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin üniversite hazırlık öğrencilerinden Yiğit Yıldırımkanlı da Türkiye’nin en iyi üniversiteleri sıralamasında başı çeken ODTÜ’de Tarih bölümünde okuma hakkı elde etti. BEM’in öğrencileri arasında Psikolojik Danışmanlık kazananların yanı sıra, Uluslararası İlişkiler, Radyo TV ve Sinema, Medya ve İletişim, Uçak Teknolojisi gibi bölümlere yerleşmeye hak kazananlar da var.

Editör: Haber Merkezi