Türk Eğitim Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümü’nde TEV İzmir Şube tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Umut Konseri’ düzenlendi. 1967 yılında İstanbul’da temelleri atılan Türk Eğitim Vakfı’nın ilk şubesinin açıldığı şehir olan İzmir’de gerçekleşen konsere TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV İzmir Şubesi Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Mehmet Salih Özen, TEV İzmir Şube Başkani Gülnur Soybayraktar ve yardımsever İzmirliler katıldı.

Çiğdem Erken, Çağan Irmak solist olarak ve Berna Laçin sunuculuk yaparak ve TEV Eğitime Destek Korosu’nu çalıştırıp, yöneten şef Banu Köstem geceye hiçbir ücret almadan gönllü olarak yardım konserinde 70'ler ve 80'lerden oluşan bir repertuvar ile sanhe aldılar.

TEV gönüllüsü kadınlardan oluşan koro Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları mezunu Şef Banu Köstem yönetiminde 3 ay boyunca çalışarak hazırlandıkları geceye damgasını vurdular. Berna Laçin'in 'İzmir'in kızları' anonsuyla sahneye gelen TEV gönüllüsü 40 kadından oluşan koro, 70'ler ve 80'lere damga vurmuş parçalardan oluşan repertuvarla izleyicilerin karşısına çıktı.

Muhteşem performanslarıyla seyircilerden tam not alan TEV Korosu'nun ardından ise, Çiğdem Erken ve Çağan Irmak sırasıyla sahne aldı. Müzisyen Çiğdem Erken'in grubuyla sergilediği performans seyircileri büyülerken, sinemacı kimliğiyle tanınan Seferihisarlı Çağan Irmak'ın mikrofonu eline alıp şarkı söylemesi büyük beğeni ve alkış aldı.

Gecenin sonunda Çiğdem Erken, Çağan Irmak, Berna Laçin ve Şef Banu Köstem’e plaketleri ile birlikte her birine birer öğrencilik Sanat Lisesi Bursu hediye edildi. Her biri adına birer sanat lisesi öğrencisi TEV bursu ile okutulmaya başlandı.

Norm Cıvata ana sponsorluğunda Ahmed Adnan Saygun sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Adil İğnebekçili, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ile iş dünyası ve cemiyet hayatından çok sayıda İzmirli katıldı.

Tev İzmir Şube Başkani Gülnur Soybayraktar yaptığı açılış konuşmasında TEV’in yarım asırdır devam eden eğitim seferberliğinde İzmir’in önemli bir yeri olduğunu belirterek “Bugün Türk Eğitim Vakfı olarak, 50 yılda tam 232 bin 364 öğrencimize eğitim bursu vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ama inanın ki, ihtiyaç çok daha büyük. Türk Eğitim Vakfı’na eğitim bursu için başvuran her 25 öğrenciden sadece birine destek sağlayabiliyoruz. Demek ki, daha gidecek çok yolumuz, desteklenecek çok gencimiz var. Bu yolda sağlayacağınız katkı bizle için büyük önem taşıyor. Haydi İzmir eğitim seferberliğinde hep birlikte yol alalım. Bu vesileyle, bizi yalnız bırakmayan Çiğdem Erken, Çağan Irmak, Berna Laçin ve TEV Eğitime Destek Korosu’na verdikleri destekten dolayı en içten teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Gecede konuşma yapan TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Adil İğnebekçili, TEV'in tüm Türkiye'nin vakfı olarak hizmet ettiğini ve bundan sonra da eğitime her türlü desteği sağlayarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yola devam edeceklerini söyledi. Destekçilere teşekkür etti.

TEV İzmir Şubesi Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Salih Özen ise, TEV'in 50'nci yılında böyle büyük bir organizasyona imza atmaktan duyulan mutluluğu dile getirdi. Özen, "Başta Berna Laçin, Çiğdem Erken, Çağan Irmak ve sponsorlarımız olmak üzere bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen, bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Gecenin sonunda Çiğdem Erken, Çağan Irmak, Berna Laçin ve Şef Banu Köstem yönetimindeki TEV Eğitime Destek Korosu 10.Yıl Marşını salondaki tüm seyircilerle birlikte söyleyerek gecenin finalini yaptılar.

 

Editör: Haber Merkezi