Cihat Kora Anadolu Lisesi veli ve öğrencileri yapılacak atamalardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Okulun önünde toplanan bir grup öğrenci ve veli, atamaların zamanlamasının yanlış olduğunu söyledi. 

Öğrenci velilerinden Nadiye Karlıca, "Biz bu okulu öğretmenleri için seçtik. Okulun başarısı öğretmenlerinden kaynaklanıyor. Öğretmenlerini alırsanız sadece binası kalacak. Bir anlamı yok" dedi. Atamalara karşı olmadıklarını belirten Karlıca, "Ancak burada karışıklıklar var. Bizim okulumuz 9 yıllık bir okul. 2 yıl önce proje okulu oldu. Öğretmenlerimizi buradaki bütün hizmet süresine bakarak atarlarsa, bütün öğretmenler gitmiş olacak. Eğer proje okulu olduktan sonraki hizmetlerine bakarlarsa durum farklı. Ancak ne yazık ki böyle bir ayrım yok. Eğer eğitimin kalitesini arttırmak istiyorsanız bütün öğretmenleri değiştirmekle bu olmaz. Okulun öğretmenlerinin 4'te 1'ini değiştirirsiniz" şeklinde konuştu.

VALİLİĞE BAŞVURU

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin Okul Aile Birliği Başkanı Levent Teyin de yapılan atamalara karşı olmadıklarını, ancak zamanlamasının öğrenciler üzerinde olumsuz etkileri olacağı için yıl sonuna bırakılmasını istediklerini söyledi.

Konuyla ilgili Valiliğe başvurduğunu anlatan Levent Teyin, "Özel kalem müdürüne çekincelerimizi anlattım. Bunları bizzat Vali beye anlatmam için randevu vereceklerini söylediler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştüm. Öğrenciler, öğretmenler ağlıyor. Herkes eğitimi bıraktı, biz veliler de dahil dilekçe yazmakla uğraşıyoruz. 12. sınıfta okuyan öğrenciler üniversite sınavına girecekler. Motivasyonları, moralleri şuan sıfır" diye konuştu.

Okula bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerin velilerine karşı da sorumlu olduklarını belirten Teyin, "Biz kayıt döneminde okulda masa kurduk. Kayıt için gelen velilere ve öğrencilere okulumuzu tanıttık, başarısından, öğretmenlerimizden bahsettik. Özel okula kayıt yaptırmak isteyen velilerimizi ikna ettik. Ama şimdi öğretmenlerimiz tayin ediliyor. Biz tayine karşı değiliz. Ancak yıl sonuna ertelenmesini istiyoruz. Bunun için girişimlerimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a da e-posta yoluyla ulaşmaya çalıştığını belirten Teyin, "Veliler için de bir dilekçe örneği hazırladık. Velilerimize tek tek ulaşıyoruz. Bakanlığa dilekçemizi yollayacağız" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Levent Teyin, Bornova Anadolu Lisesi'nin 96 öğretmeninden 58'inin bu kurumda 8 yıldan daha uzun süredir, 26'sının ise 4 yıldan daha uzun süredir görev yaptığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi