Aylardır hastanede kaldıkları için arkadaşları ve okullarından ayrı kalan, ancak hastaneye gelen öğretmenleri tarafından verilen eğitimler sayesinde derslerini geçmeyi başaran iki ortaokul, iki lise öğrencisi mezun olmanın sevincini yaşadı. Hastanenin Sosyal Servis çalışanları, Hastane Okulu öğretmenleri ve Çocuk Onkoloji Servisi çalışanlarının organize ettiği mezuniyet partisinde, gençlere mezuniyet belgeleri verilirken, hastane yöneticileri ile doktorlar da mutlu anlara ortak oldu. Tek tek isimleri okunan, hemşireler ve hastane arkadaşlarının alkışları arasında belgelerini alan gençler, duygusal anlar yaşadı.

Zor ve yorucu tedavi sürecinde eğitimlerini de aksatmayan öğrenciler, kendilerine verilen balonları da hastanenin balkonundan gökyüzüne bıraktı. Servis içinde kendileri için çalan hareketli şarkılar eşliğinde bol bol dans eden gençler, keyifli zaman geçirdi. Doktorlar, hemşireler ve servis çalışanlarının da katıldığı partide eğlenen Mükerrem Solmuş (15), Eda Sıla Yılmaz (15), Elif Bingöl (17) ve İbrahim İşbakan (19), kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Mezun olan gençler, "Tedavi sürecinde gerçekten çok zorlu anlar yaşadık. Zaman zaman her şeyden bıktığımız ve tükendiğimiz anlar yaşadık. Hatta 'Tedaviyi bırakacağız' dediğimiz anlar bile oldu. Ancak bu süreçlerde doktorlar, hemşireler, öğretmenlerimiz sayesinde o günleri atlattık. İnşallah herkes iyileşir ve mutlu olur. Biz, mezuniyet partisinde çok heyecanlandık ve mutlu olduk" diyerek herkese teşekkür ettiler.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, zor ve uzun geçen tedavi sürecinde eğitimlerini tamamlamayı başaran hastaları tebrik etti. Prof. Dr. Akbulut, "Uzun geçen tedavi sürecine rağmen eğitimlerini tamamlayanları kutluyorum. En büyük takdiri çocuklarımız hak etti. Zor ve zahmetli yolda eğitimlerini aksatmadıkları için onları tebrik ediyorum ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi