İYTE Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisinden Edip Enes Çakır ve Ali Göksel Bektaş tarafından kurulan Teknopark İzmir Kuluçka Firması Simenty, Etohum’a bu yıl başvuru yapan yaklaşık 2 bin 500 girişim arasından seçilerek, Etohum’un ortağı olmaya hak kazandı. Kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan pazar yeri olan Etohum’un 2016 yılında yatırım yapacağı girişimlerden bir olan Simenty markasının kurucularından Ali Göksel Bektaş, geliştirdikleri yazılımın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek “Etohum, Türkiye’deki en büyük kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı oluşumlarından bir tanesi ve bu oluşumda yer almak Simenty’nin büyüyebilmesi için çok iyi bir fırsat" diye konuştu.

Simenty'in, tek cümleyle “Web siteni bir tıkta mobile uyumlu hale getir" şeklinde özetlenebileceğini belirten Bektaş, “Geliştirdiğimiz uygulama, masaüstü için tasarlanan internet sayfalarının, otomatik olarak mobil cihazlara uyumlu versiyonlarının oluşturmasını sağlıyor. Geleneksel internet sayfalarını mobil çağa ayak uyduran, bu siteleri görsel olarak çekici ve mobil ziyaretçiler için kullanımı kolay hale sokan Simenty’nin anında gerçekleşen çevirme süreci ile internet siteleri hazır temalar kullanılmadan tamamen mobil versiyona dönüştürülüyor" dedi.

Geliştirdikleri yaratıcı algoritma sayesinde sitenin orijinal kodu değiştirilmeden mobil versiyona dönüştüğünü belirten Enes Çakır “Dönüşüm sonrası sitenin çeşitli cihazlarda nasıl göründüğünü gözlemek ve ardından sunduğumuz araçlarla spesifik noktaları değiştirerek siteyi istenilen şekilde düzenlemek mümkün" dedi.

Startup İstanbul, Startup Türkiye gibi büyük yatırımcıların yer aldığı organizasyonlara katılma hakkı kazanan genç girişimciler, ürünlerini direkt ve ücretsiz olarak tanıtma, yatırımcılarla buluşturma gibi avantajlar elde edecek. Ayrıca Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek olan yatırımcı görüşmelerine katılma hakkı elde eden girişimciler, bu aşamadan sonra bir dizi mentorluk ve eğitim sürecini tamamlayacak, yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaparak girişimlerini büyütme imkânı bulacak.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi