TED İzmir Koleji Müdür Yardımcısı Serpil Tuti Sarı, bu yıl ABD’nin Boston kentindeki Harvard Üniversitesi’nde yapılan Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda (IETC) “ICT Kullanarak Öğrenme Nasıl Geliştirilir?” başlıklı bir sunum yaptı. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 500 akademisyen, araştırmacı ve eğitimcinin katıldığı konferansta oturum başkanlığı da yapan Sarı, sunumunda iş dünyasının gereksinim duyduğu 21. yüzyıl becerilerinin derslere uyarlanması gerekliliğine vurgu yaptı.

Serpil Tuti Sarı, 16-17-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenen konferansta yaptığı sunumda kendi uygulamalarından örnekler de verdi. Eğitimcilerin farklılaştırılmış öğretimi önemsemesinin; öğrencilerin bilgiye her zaman her yerde erişim sağlayabilmesinin, öğrendiklerini ürüne dönüştürme ve sunum becerilerini geliştirmeleri gerekliliğinin önemine dikkat çekti.

ABD, Finlandiya, Japonya, Meksika, Çin, Tayvan, Tayland, Pakistan, Brezilya, Filipinlerden gelen bilim insanlarının izlediği konferansa katılan tek Türk koleji TED İzmir olurken, Türkiye’den gelen diğer akademisyenler de sunumlarıyla dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi