İz Gazete - Adana'nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangında 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybedip 22 kişinin yaralanmasına dair tepkiler artıyor.  Özellikle yurdun yangın merdiveninin kapalı olması birçok kesimin tepkisini çekti.

Birleşik Kamu İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Kütük yaptığı açıklama ile yangına dair sorular sordu. Son yıllarda özel yurtlarda ihmaller nedeniyle çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kütük, “Yanarak can veren çocuklarımız Süleymancılara ait olduğu bildirilen bir yurttta hayatını kaybetti. Ülkemizde öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biri barınmadır. Devletin öğrencilerimizin sayısını dikkate alarak yurt talebini karşılayamaması acılı olayları yaşamamıza neden olmaktadır. Ülkemizi 14 yıldır yöneten siyasal iktidar öğrencilerimizin yurt problemini çözememiştir.  Bu açıktan yararlanan cemaatler, tarikatlar, vakıflar öğrencilerimizin ve ailelerimizin çaresizliğinden yararlanarak yurt açmaktalar. Yurtlarda kalan öğrencileri kendi dünya görüşlerine ve ideolojilerine göre şekillendirmektedirler ve yetiştirmektedirler” şeklinde konuştu.

“Söz konusu cemaat yurdunda yaşanan ihmaller zinciri bitmek bilmiyor” diyen Kütük, şu soruları sordu: “Çocuklarımız neden bu cemaat ve tarikatların yurtlarında kalmak zorunda bırakılıyor?  Yurt kimlerce işletilmekte, ruhsat nasıl alındığı, bina en son ne zaman denetlendi? Yangın merdivenin kapısı neden kilitli? Yangın gibi bir durumda acil tahliye için yapılan merdiven neden kapısı açılamadı? Sorumlular bir an önce açığa çıkarılacak mı?”

 

Editör: Haber Merkezi